Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Призов громадян до війська виконано на 70%

Призов громадян до Збройних Сил України та інших військових формувань виконано на 70 відсотків. Про це сьогодні, 1 листопада, під час брифінгу розповів начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Дендебера Валерій Вікторович, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.
Фото - Гал-інфо.

Цієї осені на укомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань планується призвати та направити 10460 юнаків, яким виповнилося 20 років та які не досягли 27-го віку. Зокрема до лав Збройних Сил – 6360 осіб, Національної гвардії – 3500 осіб, Державна спеціальної служби транспорту – 600 осіб відповідно.

З 2 жовтня розпочали роботу призовні комісії і завершать її 30 листопада 2017 року.

«Призов на строкову військову службу здійснюється з метою накопичення в державі військово-навченого мобілізаційного ресурсу. Військовослужбовці строкової служби ЗС України до виконання завдань в АТО не залучаються. Наразі план призову уже виконано на 70 відсотків», - зазначив полковник Валерій Дендебера.

Для проведення призову в районі (місті) утворюється призовна комісія, яку очолює голова комісії – заступник голови райдержадміністрації. Членами комісії є: військовий комісар; заступник керівника районного органу управління освітою, заступник начальника районного органу Національної поліції; лікар, який організовує роботу медичного персоналу щодо медичного огляду призовників, а також психолог державного (комунального) закладу, секретар комісії тощо.

Відправлення молодого поповнення для комплектування Збройних Сил України здійснюється виключно через навчальні центри Збройних Сил України. Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО не залучаються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ