Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Публікація вступної та резолютивної частини рішення суду від 05 квітня 2017 року

Публікація вступної та резолютивної частини рішення Апеляційного Суду Львівської області від 05 квітня 2017 року:

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ

(вступна і резолютивна частини)

05 квітня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Львівської області в складі

головуючого-судді      Приколоти Т.І.

суддів           Мікуш Ю.Р., Павлишина О.Ф..

з участю секретаря      Іванової О.О.

з участю     представника позивача Карплюка Р. П,,

представника відповідача Гавриляка А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Львові цивільну справу за апеляційною скаргою Ломаковича Віталія Афанасійовича на  рішення Галицького районного суду м. Львова від 12 січня 2017 року у справі за позовом Ломаковича Віталія Афанасійовича до Публічного акціонерного товариства «Ві Ес Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Агенція інформації та аналітики «ГАЛ-ІНФО», про захист гідності, честі та ділової репутації,-

в и р і ш и л а:

Апеляційну скаргу Ломаковича Віталія Афанасійовича задовольнити.

Рішення Галицького районного суду м. Львова від 12 січня 2017 року  скасувати та ухвалити нове рішення.

Позов задовольнити.

Визнати такою, що є недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Ломаковича Віталія Афанасійовича інформацію, яка поширена Публічним акціонерним товариством «Ві Ес Банк» 17 листопада 2016 року у друкованому періодичному виданні - тижневику за 17-23 листопада 2016 року щоденної газети «ВИСОКИЙ ЗАМОК», в інтернет-виданнях «ГАЛІНФО», «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ», «ЗАХІД-НЕТ», на сайті http://www.vsbank.ua;  та Товариством з обмеженою відповідальністю «АГЕНЦІЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА АНАЛІТИКИ «ГАЛ-ІНФО» 17 листопада 2016 року в інтернет-виданні «ГАЛІНФО», а саме:

- «ВіЕс Банк» звернувся до Ломаковича Віталія Афанасійовича - віддайте кредит»;

- «в сумі основного боргу за тілом кредиту, що становить 1 млн. 900 тис. доларів США»;

- «Банк не має наміру набути у власність будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу з вбудованим підприємством торгівлі на вул. Зубрівська, 38 (м. Львів), а ініційовані банком судові спори з приводу врегулювання заборгованості приватного підприємства «ШИВА» за кредитом спрямовані виключно на недопущення безконтрольного продажу предмета іпотеки, що спричинило б банку збитки»;

- «Поширювана окремими особами інформація про небажання банку отримати погашення приватного підприємства «Шива» за кредитом грошовими коштами та про наявність у банку таабо його керівників наміру «нажитися» на перепродажу будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу з вбудованим підприємством торгівлі на вул. Зубрівська, 38 (м. Львів), є надуманою та не відповідає справжнім цілям і намірам банку»;

- «Приватне підприємство «Шива» не сплачує банку кредит з березня  2015 року до сьогодні, хоча протягом зазначеного часу підприємство отримує доходи від здачі будівлі в оренду».

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство «Ві Ес Банк» за власні кошти опублікувати у друкованому періодичному виданні - тижневику щоденної газети «ВИСОКИЙ ЗАМОК», а також розмістити в інтернет-виданнях «ГАЛІНФО», «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ», «ЗАХІД-НЕТ» та на сайті http://www.vsbank.ua вступну та резолютивну частину рішення суду в даній справі не пізніше одного календарного місяця з дня набрання рішенням законної сили.

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство «Ві Ес Банк» за власні кошти опублікувати у друкованому періодичному виданні - тижневику щоденної газети «ВИСОКИЙ ЗАМОК», а також розмістити в інтернет-виданнях «ГАЛІНФО», «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ», «ЗАХІД-НЕТ» та на сайті http://www.vsbank.ua публічні вибачення ПАТ «Ві Ес Банк», адресовані Ломаковичу Віталію Афанасійовичу, з приводу розповсюдження 17 листопада 2016 року недостовірної та такої, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію інформації не пізніше одного календарного місяця з на набрання рішенням суду у даній справі законної сили.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Агенція інформації та аналітики «ГАЛ-ІНФО» за власний кошт надати Ломаковичу Віталію Афанасійовичу право на відповідь та спростування недостовірної інформації шляхом її оприлюднення в інтернет-виданні «ГАЛІНФО» не пізніше одного календарного місяця з дня набрання рішенням у даній справі законної сили.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Агенція інформації та аналітики «ГАЛ-ІНФО» за власний кошт оприлюднити в інтернет-виданні «ГАЛІНФО», вступну та резолютивну частини рішення суду по даній справі не пізніше одного календарного місяця з дня набрання рішенням законної сили.

Рішення апеляційного суду набирає законної сили з моменту його проголошення і з цього часу протягом двадцяти днів може бути оскаржене безпосередньо до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ