Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін дав ФСБ два тижні на пошук способу отримання ключів шифрування в Інтернеті

Президент Росії Володимир Путін 7 липня після підписання "пакета Ярової" доручив ФСБ за два тижні знайти спосіб передачі ключів шифрування в Інтернеті цій спецслужбі. Відповідальним за це призначено главу ФСБ Олександра Бортнікова. Як передає Цензор.НЕТ.

"Пакет Ярової" наказує всім "організаторам поширення інформації", які використовують "додаткове кодування" електронних повідомлень, надавати у ФСБ інформацію, що дозволяє "декодувати" все, що буде потрібно.

Що під цим мається на увазі, невідомо, оскільки кодується вся інформація в Інтернеті, а в багатьох випадках ключі шифрування просто не можна нікому передати.

При цьому, згідно з "пакетом Ярової", всі оператори зв'язку можуть бути оштрафовані на суму до мільйона рублів за ненадання інформації, "необхідної для декодування".

"Пакет Ярової" - набір законів, які позиціонуються владою як антитерористичні. Володимир Путін підписав ці закони 7 липня. "Пакет Ярової", зокрема, зобов'язує операторів зберігати всі дані про розмови росіян протягом півроку - ця норма набуде чинності в 2018 році. Покарання за ненадання ключів шифрування буде діяти вже з 20 липня 2016 року.

Набір законів депутата Ірини Ярової та її співавтора, сенатора Віктора Озерова, стосуються не лише Інтернету. Зокрема, вони вводять реальні терміни за неінформування, а також посилюють покарання за публікації в соціальних мережах, а за низкою статей знижують вік притягнення до кримінальної відповідальності до 14 років.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ