Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін пропонує об’єднати «Нафтогаз» і «Газпром»

Прем'єр Росії Володимир Путін запропонував створити спільне підприємство в газовій сфері за участю Газпрому і Нафтогазу.Путін відзначив, що в п'ятницю на зустрічі з його українським колегою Миколою Азаровим йшла розмова про інтеграцію в ядерній сфері, але "ми готові до інтеграції й у газовій сфері".

 

"Пропоную об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", - сказав Путін.

 

У свою чергу голова правління Газпрому Олексій Міллер повідомив, що Газпром, "Нафтогаз України", а також міністерства енергетики Росії й України після травневих свят обговорять питання по об'єднанню "Газпрому" і "Нафтогазу".

 

"У найближчий час обговоримо це питання", - сказав він. "Ми будемо обговорювати можливий розмін активами, а по суті мова йде про об'єднання компаній", - додав Міллер.

 

Міллер підкреслив, що в "Газпрому" є великий досвід у розміні активами з німецькими й італійськими партнерами.

 

Він відзначив, що в України є значні активи у видобутку, транспортуванні і підземному збереженні газу. "У "Газпрому" теж є дуже значні активи", - додав він.

 

Міллер підкреслив, що Україна одержить доступ до наших запасів. "У нас величезні запаси. Газа в XXI столітті вистачить на всіх", - додав він.

 

При цьому глава "Газпрому" додав, що Росія зі своєї сторони буде інвестувати як у видобуток, так і в газотранспортну систему України.

 

"Ми, звичайно, будемо зацікавлені в тому, щоб інвестувати в газотранспортну систему України. Ми об'єднуємося і тому зацікавлені інвестувати й в об'єкти видобутку, і в об'єкти газотранспортної системи", - сказав Міллер.

 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ