Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Путін привітав українців без Порошенка

Президент Росії Володимир Путін у своєму зверненні привітав із 72-річчям перемоги над нацистською Німеччиною лідерів Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикістану, Туркменістану і навіть сепаратистських псевдореспублік Абхазії і Південної Осетії. А у випадку України і Грузії він привітав не лідерів, а громадян цих країн. Про це пише Дзеркало тижня.

У вітальних посланнях російського президенства також наголошується, що День Перемоги – священна дата і символ "безприкладного героїзму наших батьків і дідів", які воювали пліч-о-пліч на фронтах війни і самовіддано працювали в тилу.

Путін також зазначив, що "найкращою даниною поваги до воїнів-визволителів буде наша спільна боротьба проти будь-яких спроб перекручування історії, виправдання злочинних діянь фашизму і нацизму".

При цьому, він згадав про "традиції братської дружби і взаємовиручки, загартовані в горнилі війни", які, на його думку, стануть "надійною основою для розвитку союзницького партнерства".

Проте лишається не зрозумілим, як військове вторгнення Росії в Україну і Грузію вписується в згадані ним "традиції братської дружби і взаємовиручки".

Тим часом, сьогодні секретар РНБО України Олександр Турчинов у зверненні з нагоди Дня пам'яті і примирення назвав війну України проти російської агресії "Вітчизняною", оскільки українським солдатам доводиться боронити свою Вітчизну.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначають День пам'яті і примирення. Свято відзначається в день капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року. Дні пам'яті та примирення, які проводяться 8 і 9 травня, були проголошені резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченої до 60-річчя закінчення Другої світової війни.

dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ