Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Путін вважає американські удари по Сирії агресією проти суверенної держави

Атака США на об'єкти в Сирії є агресією, завдає шкоди як російсько-американським відносинам, так і спільну боротьбу з тероризмом. Таку думку президента РФ Володимира Путіна озвучив його прес-секретар Дмитро Пєсков.

"Президент Путін вважає американські удари по Сирії агресією проти суверенної держави в порушення норм міжнародного права, причому під надуманим приводом", - сказав Пєсков, передає видання ТАСС.

Він зазначив, що "сирійська армія не має запаси хімічної зброї". "Факт знищення всіх запасів хімічної зброї у збройних сил Сирії був  підтверджений ОЗХЗ - спеціалізованим підрозділом ООН", - нагадав він.

"При цьому, на думку Путіна, повне ігнорування фактів використання хімічної зброї терористами лише суттєво погіршує ситуацію, - заявив прес-секретар. - Путін також бачить в ударах по Сирії з боку США спробу відвернути увагу світової спільноти від численних жертв серед мирного населення в Іраку ".
"Цей крок Вашингтона завдає істотної шкоди російсько-американським відносинам, і без того перебувають в жалюгідному стані", - підкреслив Пєсков.

"А головне, як вважає Путін, - цей крок не наближає нас до кінцевої мети в боротьбі з міжнародним тероризмом, а навпаки створює серйозну перешкоду для створення міжнародної коаліції по боротьбі з ним і ефективній протидії цьому всесвітньому злу, що, до речі кажучи, президент США Дональд Трамп проголосив як одну з головних завдань ще під час своєї передвиборної кампанії ", - заявив Пєсков.

Збройні сили США раніше запустили понад 50 ракет по військовій базі в Сирії, в районі провінції Хомс. За їх твердженням, ракетний удар є відповіддю на передбачувану хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб. Всі ракети Tomahawk були випущені по одній єдиній меті - аеродрому в провінції Хомс, з якого, за даними американської розвідки, була розпочата передбачувана хіматака.

Нагадаємо, в ніч проти п'ятниці американські есмінці USS Porter і USS Ross  випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ