Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін заявив, що вбивство "середньостатистичного громадянина" Нємцова замовне

Вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова має "всі ознаки замовного і носить виключно провокаційний характер". Про це заявив президент РФ Володимир Путін, повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

"Путін зазначив, що це жорстоке вбивство має всі ознаки замовного і носить виключно провокаційний характер", - зазначив Пєсков, пише РИА Новости.

За його словами, президент РФ доручив керівникам СК РФ, МВС і ФСБ створити слідчу групу з розслідування вбивства політика і взяти хід слідства під контроль.

Разом з тим Пєсков в ефірі "Комерсант FM" додав: "Можна досить легко припустити, що, скажімо так, лихі політологи будуть висловлювати точку зору про те, що, це завдасть шкоди якомусь реноме Путіна і так далі, і тому подібне. Але в даному випадку справа в тому, що, при всій повазі до пам'яті Бориса Нємцова, в політичному плані він не представляв якоїсь загрози, мається на увазі, зрозуміло, політичної, для чинного керівництва Росії і для Володимира Путіна ".

"Якщо ми зіставимо рівень популярності, рейтинги Путіна, уряду в цілому і так далі, то в цілому Борис Нємцов був трохи більше ніж середньостатистичний громадянин. І тому я б був схильний, напевно, повністю відкинути цю точку зору", - зазначив прес-секретар Путіна.

Як відомо,  в ніч на 28 лютого у Москві  вбито російського опозиціонера Бориса Нємцова. Невідомий чотири рази вистрілив в політика. Від поранень Нємцов помер на місці. 

В інтерв'ю від 10 лютого Нємцов заявляв, що побоюється, що президент Росії Володимир Путін "замовить" його за опозиційні висловлювання.

Вбивство Нємцова відбулося за день до опозиційного маршу "Весна", запланованого на 1 березня. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ