Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Путін зробив помилку, якою може скористатися Україна, - Небоженко

Президент Росії Володимир Путін формує єдиний терористичний простір від Криму та Києва до Парижа і Ніцци. Ось чому він застосував такий термін, як «тероризм з боку Києва». Ось навіщо йому була потрібна провокація в Криму. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Віктор Небоженко.
Фото з hvylya.net.

«Путін готовий лише на терористичні атаки проти України і Європи. Однак він не готовий і немає сил на широкомасштабне вторгнення. Так, ми не можемо звільнити  захоплені Москвою території, але українська армія та спецслужби цілком можуть дати відсіч ворогу», - сказав політолог.

Віктор Небоженко зауважив, що з боку Криму дуже складно проводити наступальну військову операцію.

«З боку Криму можна тисячі років наступати на Україну і без результату. Це дуже незручна площадка для війни. Крим  - це один із найнезручніших плацдармів для наступу. З усіх боків море і вузький перешийок. Це розуміли і красноармійці, і білогвардійці під час громадянської війни в Росії. Я не думаю, що Путін піде далі провокації», - сказав Віктор Небоженко.

Політолог зауважив, що для Путіна важливо сформувати суспільну думку росіян.

«Йому найголовніше скласти суспільну думку своєї країни. Уявлення про те, що Україна переходить до терористичних методів. Не забувайте, що ми не відмовляємося ні від Донбасу, ні від Криму. Якщо Путін вважає, що в Криму різко загострилася ситуація, то потрібно погодитись і запропонувати Раді безпеки ООН розглянути одночасно ситуацію в Криму і на Донбасі. А отже розглянути можливість введення миротворчих військ під мандатом ООН. Думаю, що тоді і Путін буде задоволений, і ми. Це його помилка - пов’язувати війну на Донбасі з Кримом. Це просто дурна кремлівська помилка і нам потрібно цим скористатися. Раз він порушує питання Криму, який він два роки так ретельно приховував, значить нам є сенс це питання порушувати в частині миротворчого контингенту», - сказав Віктор Небоженко.

Нагадаємо, що ФСБ Росії звинуватило  Головне управління розвідки Міністерства оборони України у підготовці терактів в окупованому Росією Криму.

Українська сторона ці заяви заперечила. Зокрема, президент України Петро Порошенко назвав їх безглуздими і цинічними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ