Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Пять років тому відкрили новий термінал Донецького аеропорту
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

П’ять років тому відкрили новий термінал Донецького аеропорту

5 років тому – 14 травня 2012 року – в Міжнародному аеропорту «Донецьк» ім. Сергія Прокоф’єва було відкрито новий семиповерховий термінал. Пропускна здатність терміналу була 3 100 пасажирів на годину. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«26 травня 2014 року аеропорт, внаслідок атак російських бойовиків, припинив роботу. Сьогодні термінал, як і інші споруди аеропорту повністю знищені російськими окупантами. Сьогодні Донецький аеропорт є одним із найбільш наочних наслідків діяльності «руской вєсни» і «руского міра» на нашій українській землі», - написав Павло Жебрівський.

Довідка.

Бої за Донецький аеропорт, що почалися 26 травня 2014 року — збройне протистояння між українськими силовиками та проросійськими терористичними збройними угрупованнями за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту, яке має стратегічне значення. Після зруйнування старого і нового терміналів аеропорту (оборона яких тривала 242 дні) українська армія та добровольці утримують оборону інших будівель летовища, а також контролюють навколишні села.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ