Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

П’ятак радить іноземним інвесторам щодо відшкодування ПДВ звертатися до Януковича

Перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак порадив іноземним інвесторам Західної України звернутися до прем’єра Януковича з прохання врегулювати питання відшкодування ПДВ. Про це він сказав під час „круглого столу” на тему «Переробка на митній території України. Можливості законодавчих змін».

 За його словами, на наступному тижні до Львова прибуде прем’єр-міністр України Віктор Янукович, тому потрібно створити ініціативну групу, яка б вибрала свого представника для того, щоб озвучити проблему відшкодування ПДВ іноземним інвесторам Західної України. Як зауважив директор компанії „Леоні” Варнер Гелінгер, крім врегулювання відшкодування ПДВ, потрібно врегулювати митне оформлення. За його словами, „до Помаранчевої революції в 2004 році існував режим, що дозволяв працювати, а на даний момент як результат митних змін, які відбулися після революції, за 4 місяці компанія має додаткових видатків 5 млн грн”.
„Леоні скоротили операції по переробці давальницької сировини. Ситуація, яка склалася в Україні, є нечіткою та непрозорою. Нам не треба спеціальних законів для „Леоні”, нам потрібні справедливі закони”, - зазначив Варнер Гелінгер.
Як він додає, компанія зверталася до уряду та Президента з проханням врегулювати митне законодавство, але ніхто нічим не зміг допомогти: „Всі ставляться з розумінням, але допомоги ніхто не надав. Також компанія планує розробити проект законодавчої ініціативи та скерувати його до уряду”.
Український завод німецької компанії „Леоні” (м. Стрий Львівської області) випускає бортові електомережі для автомобілів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ