Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

П’ятак закликає відлучати населення від грального бізнесу

Питання грального бізнесу є питанням національної ваги та національної безпеки, хоча воно відображається в основному на місцевій громаді. ЛОДА спільно з першим заступником міського голови Львова провела перевірки об’єктів грального бізнесу і завдяки цьому вдалося частково вивести гральний бізнес з тіні. Про це сьогодні на сесії Львівської облради зазначив в. о. голови ЛОДА Валерій П’ятак.
Він зазначив, що вдалося забрати гральні автомати з вулиці, протягом останнього часу було видано 111 ліцензій на право ведення грального бізнесу. За його словами, у Львові є 199 точок грального бізнесу, 21 об’єкт є у Червонограді, у Стрию та Яворові – по 19, Дрогобичі та Пустомитах – по 15. Валерій П’ятак зазначив, що є незадовільною робота по Сколівському, Стрийському, Старосамбірському та Турківському районах, де дали завдання виявити об’єкти грального бізнесу, проте одразу надійшла відповідь, що тут немає грального бізнесу взагалі. П’ятак зазначив, що ЛОДА піддала сумніву цю інформацію і зараз проводить докладну перевірку по цих районах. Також він зазначив, що вдалося створити нові робочі місця шляхом видачі ліцензій на право ведення грального бізнесу. Створено 1700 робочих місць, у тому числі за 10 місяців цього року – 845.
В. о. голови ЛОДА зазначив, що власники гральних точок фактично заробляють на себе, оскільки зарплата працівників є малою, а прибутки – високими. За його словами, за 9 місяців надійшло 41 млн грн, у тому числі до місцевих бюджетів 27 млн грн, завдяки легалізації грального бізнесу.
„Результати нашої роботи помітні, проте вони нас не влаштовують. Цей бізнес має бути, проте його треба жорстко котролювати і відлучати населення від грального бізнесу, – сказав П’ятак. – Потрібно зробити високий стандарт на туриста, який має приїжджати і витрачати гроші, однак зробити усе можливе, щоб населення не брало участі і витрачало гроші на інші потреби”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ