Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

П’ятак зробив зауваження керівництву районів та міським головам щодо незадовільного використання коштів Держбюджету

27 червня голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник провів селекторну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, керівниками районів області та міськими головами міст обласного значення. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Під час наради було розглянуто низку проблемних питань: про стан освоєння коштів субвенцій та бюджетних програм з державного бюджету місцевими бюджетами; про забезпечення співфінансування об’єктів, що включені до переліків об’єктів за рахунок коштів субвенцій та бюджетних програм з державного бюджету місцевим бюджетам; про стан проведення тендерів; про забезпечення природним газом бюджетних установ та організацій, які фінансуються з державного бюджету та стан розрахунків за спожитий газ у 2007 році; про підготовку до проведення позачергових виборів народних депутатів України.
Перший заступник голови ОДА Валерій П’ятак зробив зауваження керівництву районів та міським головам на незадовільне використання коштів Державного бюджету через відсутність проектно-кошторисної документації таких об’єктів: реконструкція будівлі під хірургічне відділення Старосамбірської центральної районної лікарні, реконструкція амбулаторії с. Прилбичі Яворівського району та будівництво школи в с. Ясениця-Сільна Дрогобицького району.
«Звертаю увагу усіх до питання субвенції по житлово-комунальному господарству, — наголосив Валерій П’ятак. — В області є 148 об’єктів і мова йде про забезпечення їх технічною документацією і відповідну передачу тендерної документації для оголошення тендеру. Із 148 об’єктів забезпечені тендерною документацією 53, передано документи для оголошення тендеру – по 48 об’єктах, оголошень опубліковано по 22 об’єктах. Слід зазначити, що на 100% виконали ці роботи міста: Моршин, Новий Розділ, Самбір, Чевоноград, та райони: Бродівський, Жидачівський, Перемишлянський, Радехівський, Сколівський, Сокальський. Натомість абсолютно негативна ситуація по місту Львову — по всіх 43 об’єктах немає документації, а також у містах Борислав, Дрогобич та Стебник і ще ряд районів».
Начальник головного управління фінансів Олег Демків під час наради зазначив, що із 176 млн гривень проведено фінансування виплат відпускних вчителям лише на 70 млн грн.
На думку Олега Демків, на сьогодні немає об’єктивних причин у затримці цих виплат.
Петро Олійник дав доручення начальнику Головного управління фінансів Олегу Демківу та начальнику управління освіти та науки Павлу Хобзею терміново підготувати доповідну записку з аналізом районів та міст області у яких затримуються виплати вчителям.
Заступник голови ОДА Тарас Федак зазначив, що входження в опалювальний сезон 2007-2008 років буде складним, оскільки по стану розрахунків за спожиті енергоносії треба вийти на початок опалювального сезону з нульовою заборгованістю.
«На сьогодні є ряд територій з низьким розрахунками за спожитий газ, зокрема: КП «Наше місто», Трускавець – 39,7% при загальнообласному рівні 89%, «Ходорівкомунтеплоенерго» – 31%, «Яворівтеплокомуненерго» – 51%, «Кам’янкатеплокомуненерго» – 59,6%, «Перемишлянитеплоенерго» – 72,6, «Моршинтеплоенерго» – 72,7%, «Енергія», Новий Розділ – 76%, «Дрогобичтеплоенерго» – 78%, «Бродитеплоенерго» – 78,7%.
Петро Олійник доручив керівникам районів взяти на особистий контроль питання розрахунків за спожитий газ і зазначив, що вони несуть персональну відповідальність за рівень цих розрахунків, наголосивши, що необхідно вийти на середній по області рівень розрахунків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ