Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

П'ятеро людей загинули в результаті пожежі в хостелі в Запоріжжі

У Запоріжжі вночі сталася пожежа в хостелі на вулиці Жуковського, в результаті загинули п'ятеро людей, ще четверо госпіталізовані. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

"У Запоріжжі на вул. Жуковського, 36, о 02:46 2 жовтня в двоповерховій будівлі хостела площею 200 кв. м на другому поверсі виникла пожежа. О 04:15 пожежу ліквідовано на площі 100 кв. м. На місці пожежі виявлено тіла чотирьох загиблих", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що пожежникам вдалося врятувати п'ятьох людей, серед них одну дитину 2009 року народження. Потерпілих доставили в лікарню, але один із них помер.

До гасіння пожежі залучали 15 одиниць техніки та 52 рятувальників.

У ДСНС уточнили, що цей хостел не проходив перевірку на дотримання пожежної безпеки. Крім того, найближчий гідрант було демонтовано, тому гасіння відбувалося за рахунок підвезення води. А через заґратовані вікна люди виявилися в пастці, адже вийти в коридор через задимлення було неможливо.

"Як з'ясувалося під час попереднього розслідування, з кінця 2016 року на другому поверсі почав свою діяльність хостел. Перевірки дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки та захисту протягом 2016-2017 рр. не проводили, декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки в Головне управління не надходила. Ліквідація пожежі здійснювалася в двох напрямках: порятунок людей і гасіння загоряння. Люди опинилися у вогняній пастці, оскільки на вікнах номерів встановлені решітки, а вихід через коридор був неможливий через сильне задимлення. Пожежні, спилявши решітки, через вікна другого поверху завдяки висувній драбині врятували чотирьох людей - трьох жінок і 8-річну дівчинку", - повідомили в ДСНС.

О 03:46 пожежу було локалізовано, а о 04:15 повністю ліквідовано.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ