Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

П’ятеро вихованців «Карпат» зіграють офіційні матчі за юнацькі збірні України

Одразу п’ятеро вихованців ФК «Карпати» сьогодні і завтра розпочнуть свої виступи за юнацькі збірні України на офіційних змаганнях, що проводяться Європейським союзом футбольних асоціацій (УЄФА).

Зокрема, сьогодні, 23-го березня, юнацька збірна України U-17, сформована з футболістів 2000 року народження, в Австрії розпочинає боротьбу в еліт-раунді Чемпіонату Європи 2017 року. У складі «синьо-жовтих» і два вихованці Академії футболу «УФК-Карпати» (тренери – Володимир Вільчинський та Іван Павлюх): фланговий захисник Роман Слива та опорний півзахисник Петро Харжевський, який в разі потреби може зіграти і в центрі оборони.

Зазначимо, що станом на сьогодні Петро Харжевський за юнацьку збірну уже зіграв 22 офіційних матчі, в яких відзначився шістьма забитими м’ячами. Роман Слива синьо-жовту футболку одягав 12 разів.

Додамо, що на останньому тренувальному зборі в Австрії був і третій «зелено-білий академік», півзахисник Володимир Рудюк (шість матчів за збірну), але в остаточну заявку на еліт-раунд Євро-2017 він не попав. В значній мірі Володя не зіграє у Австрії через ушкодження.

Команда Сергія Попова уже сьогодні, 23-го березня, стартує в еліт-раунді континентальної першості поєдинком зі збірною Швеції. У суботу, 25-го числа, українці зіграють матч із однолітками з Франції. А у вівторок, 28-го березня, на «синьо-жовтих» чекає футбольне протистояння із командою Австрії, господарем міні-турніру, два переможці якого отримають путівки на фінальну частину континентального форуму.

Водночас сьогодні до Риги з Києва вилітає збірна України U-18, сформована з гравців 1999 року народження. Підопічні Олександра Петракова у столиці Латвії візьмуть участь у традиційному міжнародному турнірі «Кубок Федерацій», що проводиться під егідою УЄФА в рамках розвитку дитячо-юнацького футболу на нашому континенті. Турнір у Ризі триватиме з 24-го по 27-е березня. Нагадаємо, що українські юнаки двічі ставали переможцями цих змагань – у 2014 та 2015 роках.

На тренувальний збір та для участі у турнірі керманич юнацької збірної України U-18 викликав 20 футболістів, серед яких і троє гравців юніорської команди «Карпат» (тренери – Роман Толочко і Олег Гарас): центральний захисник Олег Веремієнко, крайній нападник Андрій Ременюк та центрфорвард Олег Кос. Зазначимо, що з трьох «левів» досвід виступів за збірну України має тільки Ременюк і то не надто великий. Синьо-жовту футболку Андрій одягав лише тричі. А Веремієнко та Кос вперше у своїй кар’єрі отримали виклик до збірної країни.

Завтра, 24-го березня, українська збірна в Ризі зустрінеться з однолітками із Македонії (початок матчу – об 11:00), наступного дня – з командою Норвегії, чинним переможцем змагань (початок матчу – об 11:00). А завершиться турнір для «синьо-жовтих» поєдинком з господарями, збірною Латвії, який відбудеться в понеділок, 27 березня (початок матчу – о 15:00).

Для збірної України U-18 турнір у Ризі стане одним з етапів підготовки до кваліфікації Чемпіонату Європи 2018 року. Нагадаємо, що за вихід до наступної стадії змагань наші хлопці в групі 12 посперечаються з однолітками із Чорногорії, Норвегії та Албанії. До еліт-раунду потраплять по дві кращі збірні з кожної з 13-ти груп, а також чотири колективи, що зайняли треті місця і мають найкращі турнірні показники у зустрічах із лідируючими парами.

ФК «Карпати»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ