Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Питання по безвізу між ЄС і Україною відкладено через Brexit і мігрантів, - Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом відкладено у зв'язку з двома проблемами: Brexit і міграційними хвилями, з якими зіткнулася Європа.

"Що стосується Brexit, то насправді Brexit і міграційні хвилі, з якими зіткнулася Європа, вони і відклали розгляд цих рішень у Європейському парламенті і в Європейській раді, через те, що деякі країни ініціювали розгляд і узгодження додаткового механізму - такого жорсткого механізму можливого призупинення дії безвізового режиму у будь-яких третіх країнах", - повідомила Климпуш-Цинцадзе в ефірі "5 каналу".

Вона також розраховує на те, що в комітеті закордонних справ і комітет з громадянських свобод Європарламенту буде представлений позитивний звіт про виконання Україною її зобов'язань щодо безвізового режиму.

"І тоді ми будемо розраховувати на те, що у вересні Європейський парламент вже своїм загальним голосуванням буде визначатися з цього приводу. Але розуміємо, що рішення цих комітетів, зокрема комітету з громадянських свобод, буде мати принципове значення для подальшого вирішення всього Європейського парламенту", - додала вона.

Нагадаємо, в середу, 7 липня, голова представництва Євросоюзу в Києві Ян Томбінський заявив, що результати референдуму про вихід Великобританії з ЄС не можуть вплинути на процес надання Україні безвізового режиму.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що питання надання Україні безвізового режиму буде розглянуто до осені цього року.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що через референдум про вихід Великобританії з Європейського Союзу (Brexit) питання надання Україні безвізового режиму може бути відкладений не більше ніж на місяць.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ