Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Питання щодо впорядкування комп’ютерних клубів потрібно винести на сесію ЛМР – Анатолій Забарило

Необхідно розробити та затвердити ухвалу про впорядкування діяльності комп’ютерних клубів, інтернет-клубів та інтернет-кафе, які розташовані на території Львова і винести на сесію Львівської міської ради. Про це заявив під час «круглого столу» начальник управління комунального майна Анатолій Забарило.
 Сьогодні також розглянули питання про відвідування неповнолітніми комп’ютерних клубів під час навчання та у нічний час. Щодо цього питання учасники „круглого столу” рекомендували, щоб неповнолітні відвідували комп’ютерні клуби з 14-ї до 22 години, а в зимовий час – з 14-ї до 21 години.
Як зазначив Валерій Веремчук, депутат Львівської міськради від НРУ, комп’ютерні клуби повинні на чеках та заставках моніторів розміщувати інформацію українською мовою: „На проспекті Чорновола знаходиться комп’ютерний клуб, який видає чеки українською мовою, а на проспекті Свободи – російською, хоча ці два клуби належать одному підприємцю”.
Начальник відділу у справах неповнолітніх Тарас Гурей радить, щоб у кожному комп’ютерному клубі були візитаційні журнали, де б реєструвались клієнти. Якщо клієнт не погоджується реєструватись, то йому не повинні надавати послуги, і таким чином влада відстежуватиме неповнолітніх у навчальний час.
Як зазначив представник Асоціації інтернет-клубів Остап Блищак, комп’ютерні клуби готові співпрацювати з владою та не впускати неповнолітніх під час навчального часу та після 22 години, а також перевіряти документи учнів. Також Остап Блищак зазначив, що немає належного контролю від владних структур за відвідуванням неповнолітніми комп’ютерних клубів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ