Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Питання з Академією сухопутних військ вирішене, - Гриценко

Скорочення чи передислокації окремих підрозділів Академії сухопутних військ зі Львова до Харкова чи іншого міста не буде. В цьому запевнив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Анатолій Гриценко, який нині є лідером партії «Громадянська позиція», зустрівся з міністром оборони Степаном Полтораком і отримав від нього запевнення, що жодного скорочення, чи зменшення кількості курсантів, тим більше передислокації окремих навчальних підрозділів у інші міста (Одесу, Суми, Харків) - не планується і не буде.

«Навпаки, Міноборони планує збільшення набору, збільшення фінансування і розгортання на базі львівської Академії Сухопутних військ нових сучасних навчальних комплексів», - повідомив він на своїй сторінці у Фейсбук.

Гриценко додав, що паралельно планується збільшення набору курсантів для підготовки інженерів-танкістів на Військовому факультеті танкових військ у Харкові, де вони готуються і сьогодні. Втім, каже він, це жодним чином не пов'язано з роботою Академії СВ у Львові.

«Статус Академії як видового навчального закладу, з нинішнім переліком спеціальностей підготовки - залишається незмінним. Міністр вболіває за підготовку професійних кадрів абсолютно щиро і не налаштований на конфліктні непродумані рішення, ні у Львові, ні в інших містах, де дислокуються військові навчальні заклади. Питання закрите», - заявив Гриценко.

Нагадаємо, на одному з останніх засідань Львівська обласна рада Львівська облрада звернулася до Президента Порошенка та прем’єр-міністра Гройсмана з проханням не проводити реорганізацію Академії сухопутних військ у Львові.

За інформацією заступник голови облради Володимира Гірняка, 21 липня Кабмін на своєму засіданні планує ухвалити постанову про створення у Харкові інституту танкових військ, куди мають намір перенести зі Львова факультет з підготовки курсантів-танкістів Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Крім того, з’явилася інформація про скорочення ще кількох напрямків підготовки.

На думку депутатів, перенесення навчання військових у прифронтовий Харків, розташований недалеко від російського кордону, несе загрозу національній безпеці України та відіб’ється на морально-патріотичному вихованні майбутніх офіцерів ЗСУ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ