Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада дозволила військовим розривати контракти під час «особливого періоду»

Верховна Рада України надала можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контракту, в особливий період, чи під час АТО, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

За закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються удосконалення порядку проходження військової служби» 6 грудня проголосували 239 народних депутатів.

Документ надає право на звільнення військовослужбовцям, що проходять військову службу за контрактом, дія якого була продовжена понад встановлені терміни на період до оголошення демобілізації, а також які відслужили не менш ніж 18 місяців від дати продовження контракту.

Згідно з ухваленим законом, також можуть звільнятися військовослужбовці, що підписали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, і при цьому прослужили не менше ніж 24 місяці.

За документом, звільнення таких військовослужбовців здійснюється (за бажанням військового) не пізніше одного року від дня набрання чинності законом.

«Реалізація закону дасть змогу унормувати деякі питання, пов’язані з прийняттям, продовженням і звільненням громадян з військової служби, надасть можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби, що дозволить створити рівні умови й уникнути додаткової психологічної напруги в Збройних силах України», – йдеться в пояснювальній записці до документа, авторами якого є депутати від «Народного фронту» Сергій Пашинський і Тетяна Чорновол, депутати від «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник та Ірина Фріз.

У вересні президент Петро Порошенко ветував закон, що передбачає надання права мобілізованим військовослужбовцям укладати і розривати короткострокові контракти під час «особливого періоду».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ