Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада дозволить ветеринарам купувати кетамін

Верховна Рада має намір дозволити медикам і ветеринарам отримувати ліцензії на здійснення господарської діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

За проект закону про внесення змін до закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» щодо надання фізичним особам, які здійснюють медичну і ветеринарну практику, можливості використовувати в роботі наркотичні засоби, у першому читанні у вівторок проголосували 289 народних депутатів із 375 зареєстрованих у залі, повідомляє ZN.UA.

Як наголошується у пояснювальній записці, законопроект пропонує надавати фізичним особам, які мають ліцензії на медичну і ветеринарну практику, право отримання ліцензій на здійснення господарської діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Нагадаємо, у січні 2011 року уряд прирівняв кетамін до наркотичних речовин і заборонив його використання без ліцензії. Для отримання ліцензії потрібно дотриматись складних вимог щодо зберігання препарату і зібрати великий пакет документів, що могли дозволити собі лише великі клініки — юрособи (з більш ніж 1500 клінік в Україні ліцензію отримали лише 24).

Невеликі ж приватні кабінети без кетаміну можуть зникнути, зазначає ветеринар Валерій Столюк.

Пізніше Кабінет міністрів відтермінував обмеження на використання препарату кетамін у ветеринарії.

У Держкомітеті з контролю за наркотиками кажуть, що скоро ліцензії на кетамін отримати стане простіше. «Ми розробили законопроект, який дозволить і приватникам отримувати ліцензії», — сказав юрист комітету Михайло Вайнагій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ