Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада не змогла домовитися щодо виборів у Кривому Розі

Верховна Рада не змогла визначитися щодо питання проведення позачергових виборів Криворізького міського голови 27 березня 2016 року.

Кількаразове сигнальне голосування за законопроект №3613 засвідчило відсутність достатньої кількості голосів.

В сесійній залі парламенту виникла дискусія.

В Опозиційному блоку виступили категорично проти такої ініціативи, наполягаючи, що Конституція не дозволяє парламенту звільняти мерів.

Водночас у "Самопомочі" наголосили, що даним документом ніхто не виступає проти зняття чинного мера, лише - за призначення позачергових виборів у зв'язку з неможливістю встановити результати волевиявлення.

Також Верховна Рада відмовилася взяти до відома звіт тимчасової спеціальної комісії з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах мера Кривого Рогу.

Зважаючи на відсутність консенсусу, спікер ВР Володимир Гройсман закликав фракції продовжити консультації і закрив вечірнє засідання парламенту.

Як відомо, після місцевих виборів і оголошення переможцем на них кандидата від Опозиційного блоку Юрія Вілкула в Кривому Розі почалися мітинги з вимогою переглянути підсумки волевиявлення.

7 грудня Криворізька міська виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням призначити вибори міського голови у зв’язку з чисельними порушеннями при голосуванні і навмисним зривом перерахунку голосів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ