Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Рада посилила відповідальність за незаконну рубку дерев у лісах

Верховна Рада посилила відповідальність за незаконну рубку дерев у лісах. Парламентарі 245 голосами підтримали відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Закон передбачає, що незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженЬ, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах – карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Та сама дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, – карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Крім цього встановлюється, що на територіях заказників забороняються суцільні, прохідні, лісовідновні та поступові рубки, видалення захаращеності, а також мисливство та інша діяльність, що суперечить цілям і завданням, передбаченим положенням про заказник.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ