Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада просить Вселенського Патріарха надати автокефалію Православній Церкві в Україні

Верховна Рада ухвалила звернення до Вселенського Патріарха із проханням надати автокефалію Православній Церкві в Україні. За – проголосували 245 народних депутатів.

У зверненні народні депутати вказують, що "вже два роки, як Україна потерпає від збройної агресії зі сторони Російської Федерації", Росія анексувала Крим.

За таких умов, як зазначають народні депутати, народ України "вже не сприймає ідею церковного єднання з Блаженнішим Патріархом Московським Кирилом, який не лише не виступив на захист православних християн України, що потерпають від російської агресії, але й став одним із чільних ідеологів "русского мира", а, отже, й одним з архітекторів нинішньої гібридної війни Росії проти України".

З огляду на це, депутати просять Визнати нечинним акт 1686 р. як такий, що був ухвалений з порушенням священних канонів Православної Церкви. Крім того, депутати просять взяти активну участь у подоланні наслідків церковного поділу шляхом скликання під егідою Вселенського Патріархату Всеукраїнського об’єднавчого Собору, який би вирішив усі суперечливі питання та об’єднав Українське православ’я.

"Заради блага Православної Церкви в Україні та цілісності українського народу видати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні, на основі якого вона могла посісти належне місце у родині Помісних Православних Церков", - просить український парламент.

Проти ухвалення цього звернення проголосували 14 народних депутатів, 11 з яких – члени фракції Опоблоку. 

Тетяна Кусок, УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ