Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада у четвер ухвалить рішення щодо розриву дипвідносин з РФ – Парубій

У четвер Верховна Рада ухвалить рішення з приводу поправки щодо розриву дипломатичних відносин з Росією. Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав голова ВР Андрій Парубій на брифінгу.

Він нагадав, що в одній із поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу йдеться про необхідність розриву дипломатичних відносин з РФ.

Парубій наголосив, що його позиція незмінна, і він виступає за введення візового режиму для громадян Росії. При цьому додав, що питання розриву дипломатичних відносин має визначати уряд і Міністерство закордонних справ України.

За словами спікера, відповідна правка є до другого читання законопроекту і «ВР прийме своє рішення з приводу цієї правки». Парубій не виключає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде в четвер підтриманий в разі рішення профільного парламентського комітету з цього питання.

Парубій додав, що в даному законопроекті є дуже важлива норма про визнання Російської Федерації агресором на рівні закону.

«І це, я вважаю, ключовим в цьому законопроекті», - сказав він. При цьому спікер уточнив, якщо не буде рішення комітету щодо даного законопроекту, то «нам доведеться чекати ще два тижні до наступного пленарного засідання».

Нагадаємо, сьогодні Комітет ВР з нацбезпеки переніс засідання щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу на середу, 15 листопада. Як ідеться у повідомленні на сайті комітету, засідання перенесено на 15.00 15 листопада у зв’язку із продовженням роботи робочої групи над узгодженням тексту законопроекту.

6 жовтня Верховна Рада 233 голосами ухвалила у першому читанні президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» (№ 7163).

До другого читання, за словами голови профільного комітету Сергія Пашинського, було подано майже 800 поправок. Серед інших була подана поправка щодо розірвання дипломатичних відносин з РФ у тримісячний строк з дня набрання чинності законом про реінтеграцію. Крім того, у законопроекті пропонується зафіксувати 20 лютого 2014 року як дату початку агресії Росії проти України.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ