Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада з шостої спроби схвалила антидискримінаційні правки

Верховна рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект 3442 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу). За прийняття рішення проголосували 234 народних депутати, повідомляє Українська правда.
Фото - УП

Рішення було прийнято після невеликої перерви, оголошеної спікером ВР Володимиром Гройсманом, після того, як депутати кілька разів провалювали голосування. 

Більшість депутатів із партій, що входять до коаліції, сьогодні проголосували за антидискримінаційну поправку до Трудового кодексу, необхідну для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Від Блоку Петра Порошенка проголосували 108 депутатів (76% членів фракції). Від "Народного фронту" за рішення проголосували 65 депутатів (80%).

Партія "Самопоміч" - 15 голосів "за" (57%), Батьківщина – 14 голосів (74%). Ще 14 голосів за законопроект прийшли від позафракційних депутатів, і 8 від партії "Воля народу".

Слід зазначити, що зранку депутати кілька разів провалили голосування і спікер ВР Володимир Гройсман оголосив перерву, після якої вдалося прийняти рішення. Зокрема, проголосували значно більше депутатів від БПП та НФ.

Опозиційний блок та Радикальна партія Олега Ляшка, як і під час провального голосування 10 листопада, продемонстрували найгірші показники підтримки – 0 та 1 голос відповідно від кожної з партій.

У той же час, від партії "Відродження", яка у вівторок дала два голоси, сьогодні проголосували 9 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ