Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада зняла недоторканність з Олеся Довгого

Верховна Рада України підтримала подання щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Воля народу" Олеся Довгого. Про це повідомило Еспресо.TV.

За зняття депутатської недоторканності з Довгого проголосував 251 народний депутат. 

"До Верховної Ради надійшло подання генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Олеся Довгого", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Спікер парламенту уточнив, що НАБУ здійснює досудове розслідування, а САП - процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом зловживанням службовцями Київської міськради владою всупереч інтересам служби в інтересах третіх осіб, чим заподіяно тяжкі наслідки інтересам держави в особі територіальної громади Києва.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в період 2007-2009 років службові особи Київської міськради, КМДА, зокрема, заступник міського голови-секретар міськради Довгий спільно зі службовими особами Головного управління земресурсів Києва забезпечили 1 жовтня 2007 року ухвалення рішення про незаконну передачу земельних ділянок 23 кооперативам для житлової забудови на 21-му кілометрі шосе в Голосіївському районі, фактично розташованих на території заказника "острів Жуків" і передачу їх у приватну власність", - сказав Парубій.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ