Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Радехівська районна рада страждає на безголів'я

17 депутатів Радехівської районної ради оприлюднили звернення, у якому розповідають про складну ситуацію, яка склалась у районній раді. Про це пише Leopolis.news.

Текст звернення:

«8 грудня 2016 р. відбулося ІІІ пленарне засідання ІХ сесії Радехівської районної ради VII скликання, на якому, за поданням 18 депутатів, було внесено в порядок денний сесії питання про дострокове припинення повноважень голови Радехівської районної ради Климочко М.С.

За результатами голосування дана пропозиція була включена в порядок денний. Враховуючи цілий пакет претензій і зауважень до роботи голови впродовж звітного періоду, зокрема очевидна низька фаховість при формуванні, розгляді та прийнятті районного бюджету на 2016 р. (дохідна частина якого була невмотивовано занижена на 6,5 млн грн , що в свою чергу спричинило до замороження цілого ряду районних програм та недофінансування галузей по прямих бюджетних зобов’язаннях районної ради, отримання заробітної платні із двох джерел (як голова районної ради та вчитель), систематичне порушення регламенту представницького органу, результат таємного голосування був прогнозованим.

І тому М.Климочко, діючи на випередження, офіційно оголосила заяву про свою відставку. Поіменним голосуванням дана заява кількістю 21 голос була задоволена. На цьому ж пленарному засіданні були внесені зміни до порядку денного щодо обрання нового голови районної ради згідно п.1. ч.1 ст.43, ч.1 ст.55, ч.3 ст.59 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 73, ч. 1 ст. 75, ч. 1, 2 ст. 76 Регламенту Радехівської районної ради.

Після процедури таємного голосування депутатами районної ради було затверджено протокол лічильної комісії №2 щодо обрання голови Радехівської районної ради. Цей протокол був беззастережно підписаний усіма членами лічильної комісії. Таким чином новообраним головою районної ради став В.Харчук, за якого віддали свої голоси 21 депутат із 29, які брали участь у голосуванні.

Аналогічно, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», були припинені повноваження заступника голови В.Кутенського та натомість обрано депутата В.Шліхту. Відбулись природні і цілком законні події. В районному представницькому органі, на вимогу обставин і часу, сформувалась нова більшість, яка на законних підставах змінила керівництво районної ради, а не вчиняла «переворот», як стверджують колишні очільники районної ради. Незважаючи на законність дій, простоту та ясність, районна рада опинилась в патовій ситуації, мимоволі гальмуючи соціально-суспільні процеси, економічний розвиток району в непростий для народу час. В чому ж полягає проблема?

Найбільш прикрим є те, що складність становища, як не дивно, лежить в моральній площині: новообраний голова не може приступити до виконання своїх функціональних обов’язків по причині того, що В.Кутенський, який головував на сесії під час обрання В.Харчука, тупо, без жодних поважних мотивацій, не підписує відповідне рішення; М.Климочко, незважаючи на офіційне та добровільне зречення з посади, демонструючи відсутність ознак інтелігентності та законопослушності, не передає гербову печатку та займає кабінет голови; колишнім керівництвом ради, чиновниками РДА чиниться брутальний тиск на депутатів новоствореної більшості та членів їхніх родин, схиляючи їх до саботування участі в пленарних засіданнях районної ради, в результаті чого цілий ряд життєво важливих питань порядку денного залишаються не розглянутими.

Ми, депутати-автори цього послання, глибоко переконані, що нинішній кризовий стан має штучну природу, і нашою спільною волею в скорому часі може бути подоланий. Для цього усім нам потрібно залишити особисті, партійні та групові інтереси в партійних офісах чи вдома, принісши в сесійну залу лише фаховість, щиру взаємну повагу один до одного та прагнення до праці на благо громади!

З повагою депутати Радехівської районної ради: Білик В., Жук В., Карпа Д., Кожушко Б., Максимець А., Мигаль Н., Музичка П., Нагайчук І., Пузир В., Стадницький А., Шевчук Б., Шліхта В., Харчук В., Харчук Я., Чіпчар О., Юзвак Ю., Яремчук М.».

Leopolis.news

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ