Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Радехівці готові до цілодобового перекриття траси Броди-Червоноград

Жителі Радехівщини готові вдатися до цілодобового перекриття траси Броди-Червоноград, якщо влада не відреагує на їхні акції протесту. Про це заявила голова Радехівської районної ради Емілія Мельник.

«На Львівщині, мабуть, немає дороги, гіршої, ніж траса Броди-Червоноград, - зазначає Емілія Мельник, яка підтримала акцію протесту селян. – Це траса державного значення, протяжністю 53 км, яку не ремонтували вже років 15. Ця проблема передусім зачіпає мешканців Радехівщини, оскільки траса проходить повз 18 населених пунктів району, в яких мешкає 22, 5 тисячі осіб. Ці люди щодня добираються на роботу, до школи, зрештою, на міські ринки, аби продати вироблене в своїх господарствах. Але ще трохи – і вони взагалі будуть відірвані від світу. Уже зараз перевізники відмовляються курсувати цими маршрутами, бо через практично відсутність асфальтного покриття нищать техніку. До деякі сіл навіть «швидка» не їде.

Ми неодноразово розглядали це питання на сесії районної ради, зверталися до голови Львівської облдержадміністрації, Укравтодору, Львівоблавтодору, але у відповідь отримували відписки: мовляв, нема коштів, доведеться зачекати. Таку саму відписку ми отримали від Адміністрації Президента у відповідь на звернення районної ради. У губернатора лежить також лист мешканців Радехівщини, який підписали близько 5 тисяч осіб. Така байдужість до людських проблем змусила нас вийти на дорогу. Доки тривала наша акція протесту, до мене телефонували із сусідніх районів і запевняли, що готові підтримати нас. Люди кажуть, що наступного разу вийдуть на цілодобове перекриття траси».

Нагадаємо, що 15 листопада жителі села Хмільно, що в Радехівському районі, та довколишніх сіл перекрили трасу Броди-Червоноград у двох місцях - поблизу сіл Хмільно та Корчин. Такою акцією протесту селяни намагалися привернути увагу до бездоріжжя на Радехівщині та байдужості влади до цієї проблеми. Селян підтримали депутати місцевих рад від ВО «Свобода». Зокрема, в Корчині до пікетувальників приєдналася голова Радехівської районної ради Емілія Мельник.

Учасники акції протесту ходили по пішохідному переходу, тримаючи в руках плакати із вимогами, зокрема: «Вимагаємо включити ремонт доріг Радехівщини в бюджет 2012 року», «Усі дороги Радехівщини ведуть до СТО», «Боже, за що нам така кара?».

Селяни обурені, що в їхньому районі впродовж багатьох років не ремонтуються дороги. Через це у віддалені села не їздить громадський транспорт, а буквально сьогодні поламався шкільний автобус, який возив дітей із довколишніх сіл у Миколаївську школу.

Перекриття тривало дві години. За цей час вздовж дороги по обидва боки утворилися затори із кількох десятків машин. Переважно зупинилися вантажівки із цукровим буряком. Селяни заявляють, що продовжуватимуть акції протесту, доки до їхніх вимог не дослухається влада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ