Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Раді пропонують скасувати пенсійні привілеї для держслужбовців

Раді пропонують скасувати пенсійні привілеї для держслужбовців, - РБК Україна.

Верховній Раді України пропонують скасувати привілеї у пенсійному забезпеченні для державних службовців. Відповідний законопроект №4505 "Про внесення змін до закону "Про державну службу" щодо скасування пенсійних привілеїв" був зареєстрований в парламенті 21 квітня 2016 року.

Так, законопроект має на меті скасувати для державних службовців привілеї у пенсійному забезпеченні, існування яких суперечить положенню частини другої статті 24 Конституції України.

Зокрема, у документі натомість спеціальних пенсій передбачено проведення виплати грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій у разі виходу на пенсію державних службовців, які станом на 1 травня 2016 року займали посади державної служби та мали не менш як 10 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад держслужбовців.

Крім того, пропонується також проводити виплату грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій у разі виходу на пенсію держслужбовців, які станом на 1 травня 2016 року мали не менш як 20 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державної служби.

Зазначимо, автор законодавчої ініціативи – нардеп Юрій-Богдан Шухевич (фракція "Радикальна партія").

Нагадаємо, Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект про скасування оподаткування пенсій з 1 травня 2016 року.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ