Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рахунки «Яндекс.Україна» заблоковані

«Яндекс.Україна» не може перерахувати своїм партнерам винагороду за травень у зв'язку з блокуванням її банківських рахунків. Про це повідомляється в офіційному листі, який компанія сьогодні ввечері надіслала всім тим, з ким у неї було налагоджене співробітництво. Повідомило видання Мінд.

«Через набрання чинності указом Президента України №133/2017 нам заблокували всі рахунки, з яких ТОВ «Яндекс.Україна» могло перерахувати вам винагороду за травень 2017 року. Усі кошти залишаються на партнерських еккаунтах, але поки ми не можемо перерахувати їх на ваші рахунки», – йдеться в листі.

Як зазначають у компанії, швидко вирішити проблему не виходить, «але ми продовжуємо шукати легальні рішення і для відправки коштів, і для продовження співпраці».

Нагадаємо, згідно з указом президента Петра Порошенка, яким введено у дію відповідне рішення РНБО від 28 квітня, розширено персональні спеціальні економічні санкції на 1228 фізичних та 468 юридичних осіб. У санкційному списку – ряд російський відомих IT-компаній і пов'язаних з ними українських юросіб.

До переліку, зокрема, потрапили постачальники популярних ERP-систем «1С», Корпорація «Парус», «Галактика Центр». На найближчі три роки під санкціями також відомий розробник ПЗ в сфері розпізнавання ABBYY і «Абі Україна ЛТД». Санкційним списком також передбачено блокування доступу до популярних соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники». Крім цього, в Україні заблоковано доступ до сервісів «Яндекса».

На тлі введення Україною обмежень на комерційну діяльність і роботу сервісів компанії на території країни, акції материнської компанії «Яндекс» на торгах Московської біржі 16 травня демонстрували зниження на 3,3% (до 1 565 руб. за акцію).

Мінд

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ