Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Реальний дефіцит держбюджету-2017 перевищує 100 млрд грн, - Пинзеник

Проект державного бюджету на наступний рік має бути серйозно перероблений. Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” заявив народний депутат від "УДАРу" Віктор Пинзеник.

“Серед тисячі законів, які є на розгляді в парламенті щороку, один є найважливішим. Це закон про державний бюджет, бо він охоплює всі сфери суспільного життя. Я б дуже не хотів, щоб проект, який поданий урядом, став завданням нашого життя на наступний рік”, - сказав нардеп.

За його підрахунками, реальний дефіцит в проекті державного бюджету на 2017 рік значно вищий зазначеного Кабінетом Міністрів. "Наприклад, пропадають доходи за видобуток газового конденсату 10 млрд, 14 млрд грн йде у фонд на будівництво доріг, - це велика сума випадаючих доходів. За моїми оцінками, розмір дефіциту є значно більшим, ніж озвучив уряд. Тобто це цифра, яка перевищує 100 мільярдів", - наголосив парламентар.

Він висловив сподівання, що до моменту голосування у сесійній залі, головний кошторис країни стане якісно іншим. “Я дуже хотів би, щоб цей бюджет був серйозно перероблений. І в першу чергу ініціатива має йти від уряду, а не від депутатів. Час ще є. 30 грудня — не гірший час приймати бюджет. Важливіше, що ми будемо приймати”, - наголосив “ударівець”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ