Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Реанімація нафталінових планів Пілсудського

Складну політично-економічну ситуацію в України сучасні польські пілсудчики намагаються підступно використати на свою користь. Економічний план Маршалла для України презентували у Вільнюсі. В Україні ще й досі функціонують підприємства РФ на шкоду українській економіці.

Британські журналісти знайшли докази, що Путін був ініціатором Brexit. Руский посол у США обурюється, що всі конгресмени його посилають геть. Дональд Трамп висловився про Путіна без купюр і пригрозив нечисленним диктаторам військовим потенціалом США

Реанімація нафталінових планів Пілсудського

Польський міністр Ващиковський прибув до Львова з посиленою охороною і журналістським пулом, щоби здійняти гібридне збурення у західній частині України. Хамська витівка Ващиковського на порозі музею «Тюрма на Лонцького» підтверджує переконання, що певні сили Польщі ймовірно виконують імпортне замовлення і намагаються знову роздмухати майже згаслий вогонь польсько-українського протистояння. Може бути й інший варіант, прозаїчний: Ващиковський мав на меті напакостити президентові Анджеєві Дуді перед його грудневим візитом у Київ з метою зміцнення українсько-польських стосунків перед спільною кремлівською загрозою.

Не знайшовши антипольських настроїв на місцевому рівні, лицемір Ващиковський заявив, що вони таки існують десь на центральному рівні. Погрожуючи українцям-патріотам, що за пошанування своєї історії та Батьківщини їм можуть відмовити у в’їзді на територію Польщі, Ващиковський не бере до уваги, що палиця завжди має два кінці, а вразливість Польщі більш критична. Україна наразі має концепції західних кресів і поки не планує поширення українства на Закерзонський край. Проте все може змінитись у найближчі роки.

Наразі Києву потрібно ініціювати працевлаштування українських заробітчан в інших європейських країнах, де не процвітає зоологічне українофобство, а для всіляких місіонерів, які під личиною християнства сіють в Україні зерна польського шовінізму, створити жорсткі умови проживання, а ще краще спровадити їх на інші місійні терени. А ще потрібно припинити врешті цю практику чужоземний вояжів біля західних кордонів України – на Львівщині або на Закарпатті. Якщо іноземні дипломати мають якість питання, нехай їх вирішувати їдуть у Київ.

Литовський «План Маршалла для України» буде європейським

План фінансової допомоги Євросоюзу Україні, неформально званий «новим планом Маршалла», став європейським завдяки Вільнюсу, – заявив Володимир Яценківський, посол України в Литві. Вчора проект допомоги Україні, ініційований литовськими політиками, презентували у Сеймі Литви для послів країн-учасниць Програми східного партнерства. Згідно з цим планом, пропонується впродовж десяти років надати Україні €50 мільярдів для економічного розвитку малого і середнього бізнесу.

Литовські дипломати і політики домагаються, щоби проект економічної підтримки для України отримав схвалення під час листопадового саміту Східного партнерства ЄС. Литовський міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс наголосив на необхідності якнайшвидшого надання допомоги Києву, оскільки ситуація, в якій знаходиться Україна, економічно складна через тривалу кремлівську агресію.

Бізнес в Україні московських терористів

Триває четвертий рік війни із московським окупантом, а в Україні і досі працюють підприємства руских бізнесменів, які отримані прибутки скеровують на вбивство українців. Голосіївський райсуд Києва врешті наклав арешт на фармацевтичний завод «Фармекс Груп», кінцевим бенефіціаром якого є Александр Шішкін – екс-депутат рускої Держдуми і чинний член Ради Федерацій РФ. Фінансові махінації із фармзаводом на суму понад 3 млрд грн були частиною незаконних угод екс-власника «БТА Банку» Мухтара Аблязова.

У своєму рішенні суд послався на ст. 5 Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт і конфіскацію доходів, отриманих злочинним шляхом. А також про фінансування тероризму, що зобов’язує державу вживати заходи щодо накладення арешту на майно, в яке були конвертовані кошти, отримані злочинним шляхом.

Путіна прихопили на ініціації Brexit

У Великій Британії лунають заклики до глибшого розслідування підозр стосовно втручання Кремля у політичні процеси іноземних країн, зокрема у британський референдум 2016 року щодо членства в ЄС. Поштовхом до таких закликів стало повідомлення, що британська Виборча комісія розслідує джерела фінансування агітаційної кампанії Brexit.

У центрі скандалу опинився британський підприємець Аарон Банкс, один із засновників і лідерів організації «Leave.EU» («Покинути.ЄС»), який пожертвував на Brexit рекордну суму – понад 8 мільйонів фунтів стерлінгів, швидше за все кремлівських. Британське розслідування має з’ясувати, чи виправдані підозри про походження цих коштів від політично зацікавлених іноземних джерел. А британська преса вже звернула увагу на факт, що дружина Ааарона Банкса – Катя Падєріна, є донькою руского посадовця.

Дослідження Лондонського університету і британської преси з’ясували, що під час приготувань до Brexit у мережі Twitter діяли понад 13500 віртуальних осіб із закордону, які поширювали агітацію за вихід із ЄС. Після завершення голосування всі вони відразу зникли.

Руский посол: «Досить вже мене посилати...»

Анатолій Антонов, руский посол, поскаржився, що в США із нього знущаються, ставляться як до непотребу, а ще й посилають геть усі як один американські конгресмени. Антонов обурився: «На мої запити до Конгресу зустрітись із мною, мені відмовили всі конгресмени. Я дуже радий за пана Джона Хантсмана, посла США на РФ: парламентарії тепло його зустріли і висловили готовність взаємодіяти. Сподіваюсь, що приязне ставлення до пана Джона Хантсмана допоможе зрушити з місця і мою ситуацію».

Про своє незавидне становище московського ізгоя у США Анатолій Антонов пожалівся у Чикаго американським журналістам «на полях» щорічної конференції американсько-рускої асоціації вчених. Він так і не втямив, що приязне запобігання руских думаків перед Джоном Хантсманом – це відчайдушна спроба не потрапити або пом’якшити своє становище під американськими санкціями. Думакам байдуже, як конгресмени США будуть ставитись до кремлівського цапа-відбувайла.

На Кремлі наростає паніка

В оточенні Путіна здійнялась чергова хвиля паніки через новий список осіб, проти яких США можуть запровадити санкції. Та найгірше, що ніхто не знає, хто потрапить у цей список, а також, які заходи можуть бути застосовані до фігурантів цього списку – чи автоматичні загальні санкції, чи персональні. Число санкціонованих може сягнути до 400 осіб із найближчого путінського оточення, для яких санкції означають ліквідацію банківських рахунків і конфіскацію придбаних маєтків.

Та найгірше для путінського оточення – це моральна атмосфера. Санкції можуть поширитись і на їхніх дітей, яким доведеться ламати свою долю і повертатись на Москву, як дочці Лаврова, яка народилась, виросла, вивчилась і сформувалась в Нью-Йорку. Мажори кремлівського істеблішменту будуть ненавидіти свою отчізну, яка стала для них чужою, і своїх батьків, які зіпсували їм закордонне життя. Для багатьох на РФ настане локальне сімейне пекло.

Трамп чітко висловився про Путіна

Президент США Дональд Трамп заявив, що на Кремлі не хотіли бачити його на посаді президента. Про це він сказав в інтерв'ю для телеканалу «ABC News», зазначивши, що рускі ніколи не стали б йому допомагати. Дональд Трамп наголосив: «Я останній, кого Кремль хотів би бачити на посаді президента США з огляду на мою позицією стосовно нафти і щодо зміцнення американських збройних сил».

Наземне вторгнення – єдиний спосіб нейтралізувати КНДР

На запит Конгресу США Пентагон проаналізував можливі військові сценарії розвитку ситуації на Корейському півострові. У відповідь на зовнішнє вторгнення, КНДР може застосувати біологічну або хімічну зброю. Внаслідок такої операції у перші дні можуть загинути до 300 тисяч людей, 100 тисяч із яких – американці.

У наданій аналітиці також розглянута і можлива реакція з боку Москви і Пекіна. У Пентагоні припускають, що «Москва чи Пекін можуть вирішити уникнути конфлікту зі США або виступити на боці Сполучених Штатів». Наземне вторгнення – це єдиний спосіб виявити і нейтралізувати ядерні об'єкти, а також й увесь ядерний арсенал Північної Кореї.

Президент США пригрозив сучасним диктаторам

«Жодний диктатор не повинен недооцінювати Сполучених Штатів», – таке застереження зробив президент Трампа у перший день його азійського турне, яке розпочалось із зупинки в Японії. Він наголосив, що США ніколи не поступляться і ніколи не похитнуться, коли йдеться про захист «своєї нації, свободи і великого американського прапору».

Наступною країною, яку відвідає Дональд Трамп, стане Китай, де президент США має намір закликати президента Сі Цзіньпіна застосувати свій політичний вплив для посилення тиску на Пхеньян. Раніше у Білому Домі гостро критикували Пекін за недостатньо жорстку позицію стосовно Північної Кореї.

Впродовж двох тижнів Дональд Трамп відвідає п’ять країн, а також візьме участь у двох самітах – АСЕАН, який відбудеться на Філіппінах, та Азійсько-Тихоокеанської співпраці, організований у В’єтнамі. Очікується, що під час цієї поїздки президент США організує підтримку лідерів країн азіатського регіону стосовно Північної Кореї. Фактично Білий Дім морально готує азіатсько-тихоокеанський регіон до силового вирішення питання КНДР. США не забудуть і не пробачать зухвалі погрози дрібного диктатора «знищити Америку ядерним ударом».

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ