Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Референдум у Вірменії: 63% виборців підтримали конституційну реформу

Конституційні поправки, що передбачають перехід Вірменії від діючої напівпрезидентської форми правління до парламентської, отримали підтримку 63,35% виборців. Про це повідомляє ЦВК країни, передають «Новини-Вірменія».

«За реформи проголосували 825622 людини (63,35%учасників референдуму або 32,17 включених до списку виборців). Проти висловилися 421593 людини (32,35% учасників або 16,42% внесених у виборчі списки)», - повідомили у ЦВК.

Загальнореспубліканський референдум по внесенню змін до Конституції відбувся у Вірменії у неділю. У голосуванні взяли участь 1 296 368 виборців при явці в 50,51%.

Винесений на референдум проект вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини учасників голосування, але не менше ніж одна чверть громадян, включених у виборчі списки.

Згідно з проектом, президент Вірменії, повноваження якого будуть суттєво урізані, обирається строком на сім років (замість нинішніх п'яти) не загальнонаціональним голосуванням, а парламентом. Одна й та сама людина може бути обрана президентом лише один раз.

Читайте також: Опозиція звинувачує владу Вірменії в масових фальсифікаціях

У свою чергу, опозиція, яка з 1 грудня проводить акції протесту проти референдуму, звинуватила владу в масових фальсифікаціях і закликала своїх прихильників до акцій громадянської непокори.

Опозиція вважає, що мета правлячої Республіканської партії - фактично зміцнити однопартійну систему, а також зберегти владу Сержа Саргсяна, який би продовжив керувати країною в якості прем'єр-міністра при слабкому президенті.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ