Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Регіонал» Колесніченко може втратити статус «главного русского»

Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Вадим Колесніченко вже в найближчі вихідні може втратити статус «главного русского», який він активно експлуатував (не без підтримки посольства РФ), представляючи в останні роки на різних міжнародних конференціях співвітчизників, що проживають в Україні.

Відповідний прогноз опублікував на порталі «Російської громади Україні» оглядач Федір Яковлєв.

Експерт нагадує, що в найближчі вихідні в Києві відбудеться засідання Координаційної ради організацій російських співвітчизників.

«Голову Всеукраїнської координаційної ради обиратимуть делегати конференції, а це практично стовідсотково означає необрання в якості голови ради нинішнього «головного росіянина» за версією МЗС, депутата Верховної Ради України від Партії регіонів Вадима Колесніченка. Причин для необрання у делегатів досить багато, це і публікації в українських ЗМІ його статей з героїзації відомого гітлерівського посібника Тараса Бульби-Боровця, і виправдання своїх колег по партії за покладання квітів до пам'ятника… Степану Бандері, і відкрита підтримка президента України Віктора Януковича у його боротьбі з «російськими інтересами» в Україні, і практично повна відсутність практичної діяльності з захисту прав російськомовного населення України. Крім того, депутат-регіонал вважає росіян національною меншиною в Україні, а надання російській мові статусу державної несвоєчасним», - перераховує Яковлєв.

«За оцінками правозахисників, в Україні тепер діють близько 80 законів і підзаконних актів, які тією чи іншою мірою обмежують права російськомовних, але навіть після обрання Віктора Януковича президентом України, жоден з них так і не скасовано. І це за абсолютної більшості регіоналів і депутатів у Верховній Раді Україні, що приєдналися до них! Не додала авторитету Колесніченкові і відмова Верховної Ради України від розгляду широко розрекламованого під час недавньої виборчої кампанії закону про мови, оскільки після цього вже всім стало ясно, що з боку Партії регіонів це був не більш ніж примітивний піар-хід для обдурювання російськомовних виборців. На це вказує і те, що негативний відгук з мови дали навіть експерти міністерства юстиції, яке очолює регіонал! Незважаючи на обіцянку, так і не скасовано укази про присвоєння звань героїв України.. Бандері та Шухевичу», - акцентує увагу експерт.

«У такій ситуації Колесніченка не оберуть не те що головою, але навіть рядовим членом ради», - вважає він.

Разом з тим, Яковлєв не виключає, що співробітники посольства РФ, що налагодили «плідну співпрацю» з Колесніченком, спробують все ж допомогти йому зберегти присутність в Координаційній раді на керівних посадах.

Яковлєв вважає, що це можливо буде зробити тільки шляхом фальсифікацій і адміністративного тиску.

«Журналістів, як це було зроблено в Сімферополі, на конференцію можна і не пустити, але і перед входом до зали співвітчизники, що залишилися в результаті підкилимних інтриг «за бортом» конференції, стільки повідають журналістам, що багатьом посольським працівникам, які час від часу з обов'язку служби спілкуються з пресою, мабуть, доведеться від них ховатися», - резюмує експерт, передає Новый регион.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ