Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіонал вимагає викинути портрети Національних Героїв з приміщення Коростишівської райради

Колишній член “Партії регіонів”, а зараз депутат від “Опозиційного блоку” Микола Чорний вимагав у голови Коростишівської районної ради прибрати портрети національних героїв з приміщення районної ради, мотивуючи це порушенням закону. Відповідне питання він підняв на сесії районної ради 27 січня.

“25 січня до мене прийшов депутат від “Опозиційного блоку” Микола Чорний із запитанням чому я перетворюю районну раду в партійний офіс “Свободи” та вимогою припинити цю вакханалію і націоналістичний шабаш – прибрати портрети "ватажків" організації українських націоналістів з приміщення районної ради. Після недовгої розмови він пообіцяв винести відповідне питання на розгляд чергової сесії”, – розповів голова Коростишівської районної ради Сергій Бондарчук.

Варто зазначити, що на портретах, розміщених у будівлі райради були зображені визначні діячі та герої Житомирщини: Олег Ольжич, Леся Українка, Олена Теліга, Микола Сціборський, Тарас Бульба-Боровець, Іван Огієнко, а також провідник ОУН Степан Бандера та головнокомандувач УПА Роман Шухевич.

Уже 27 січня на початку сесії райради депутат від “Опозиційного блоку” під час формування порядку денного вніс питання щодо законності вивішування портретів ватажків організації українських націоналістів у приміщенні районної ради. Проте коли депутатам нагадали про Закон України “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті”, 23 депутати підтримали голову районної ради стосовно законності розміщення портретів борців за волю України у приміщенні райради.

Нагадаємо, що у перший день нового 2016-го року житомирські націоналісти традиційним  маршем зі смолоскипами відзначили 107-му річницю від Дня народження провідника Організації Українських Націоналістів, героя України Степана Бандери.

ЖИТОМИР.today

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ