Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Регіональне відділення Держфінмоніторингу скерувало у правоохоронні органи матеріали справ з відмивання грошей на 1 мільярд гривень

Регіональним відділенням Держфінмоніторингу у Львівській області напрацьовано  направлено у відповідні органи на суму понад 1 мільярд гривень справ з відмивання коштів. Про це сьогодні на прес конференції розповів начальник регіонального відділення Держфінмоніторингу у Львівській області Петро Комар.
  «Основними способами відмивання коштів, які застосовують у Львівській області, є  інвестиційна діяльність, тобто надходження коштів з офшорних зон, операції з цінними паперами, коли в статутний фонд фірми входять акції без матеріального забезпечення, створення мережі фіктивних фірм, за допомогою яких «перетягують» кошти з однієї фірми на іншу – інколи їх кількість досягає 500 в різних областях і країнах, операції з нерухомістю та інші. Нами вже направлено у відповідні органи на 1 млрд грн справ з відмивання коштів, а ще багато є на доопрацюванні», – зазначив Петро Комар.
  Державним комітетом фінансового моніторингу України станом на 1 жовтня 2006 року було передано до правоохоронних органів 1 336 узагальнених матеріалів по 292 тис. 515 операціях, що можуть бути пов’язані  з відмиванням доходів на суму 93,6 млрд грн, у тому числі по підозрі у фінансування тероризму 11 матеріалів. Розповів заступник голови Держфінмоніторингу України  Валерій  Кірсанов. Також він значив, що поки що навіть при розкритті справи немає механізму повернення коштів до державного бюджету. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ