Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Регіонали Дрогобича виступили проти ліквідації онкодиспансеру

Колектив Дрогобицької міської лікарні №3 (онкодиспансер) звернувся до голови фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергія Гориславського з проханням врятувати онкодиспансер від можливої ліквідації шляхом реорганізації медичного закладу. Про це повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

С. Гориславський провів зустріч з головним лікарем онкодиспансеру Я.Стрийським та головою профкому лікарем-онкологом І. Стойкою, які розповіли про діяльність медустанови та виступили категорично проти її ліквідації.

Медики Дрогобицької міської лікарні №3 занепокоєні розформуванням онкодиспансеру, який надає єдиним комплексом послуги стаціонарного та амбулаторного лікування.

Як наголошує С. Гориславський, начальник головного управління охорони здоров’я ЛОДА С.Федоренко запевнив, що не має інформації про реорганізацію та ліквідацію онкодиспансеру у Дрогобичі.

Відтак наказом С. Федоренка була створена спеціальна комісія щодо вивчення резонансної ситуації довкола можливої ліквідації медичного закладу. Окрім цього, з цього приводу скеровано листа міській владі Дрогобича.

«Я не прихильник вирішувати важливі питання, не почувши думки людей, медперсоналу, треба знаходити консенсус, а не поспішати реорганізовувати, ліквідовувати заклад, не з’ясувавши всіх обставин», - запевнив С. Гориславського головний медик Львівщини.

До складу комісії було включено і Сергія Гориславського. За його словами, питання щодо можливої ліквідації медичної установи у Дрогобичі не пройшло громадського обговорення, розгляду депутатських комісій, не було обговорене з медичним персоналом онкодиспансеру.

«На моє глибоке переконання, проблема онкології є однією із найважливіших в Україні і потребує постійної уваги. Даний медичний заклад є єдиним у всьому Дрогобицькому регіоні, мешканці, які звертаються за допомогою до лікарів-онкологів, можливо мають останню надію на порятунок, особливо це стосується соціально незахищених верств населення», - наголошує С. Гориславський.

За його словами, у листопаді 2010 р. дрогобицький онкодиспансер перевіряла комісія Міністерства охорони здоров’я, у висновках якої не було зауважень до роботи медзакладу. «Цікаво також, як у разі ліквідації буде проходити демонтаж лабораторних апаратів, рентген терапевтичних кабінетів, які є стаціонарними та відповідають нормам радіаційної безпеки. Дана лікарня за останні 20 років отримала фінансової допомоги на реконструкцію з місцевого бюджету в розмірі 370 тис. грн., хоча проблема онкології мала б фінансуватися щороку першочергово і в достатній кількості. Таке відношення до проблеми онкології є ганебним і неприпустимим для Дрогобича», - переконаний Сергій Гориславський.

На його переконання, створення відділення онкології шляхом перенесення медичного устаткування в м.Стебник є не обґрунтованим. «Нам потрібно заслухати фахівців, ретельно вивчити та обговорити дане питання на сесії Дрогобицької міської ради. Нарешті запитати думку громади Дрогобича та цілого регіону. Для того і є створена обласна комісія, яка розпочинає свою роботу. Я противник ліквідації медичних закладів особливо таких як онкодиспансер у Дрогобичі», - наголошує голова фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міськраді.

С. Гориславський також зазначає, що місце розташування лікарні, яку хочуть ліквідувати, є особливо привабливим для бізнес-структур. «Я переконаний, що міський голова та депутатський корпус Дрогобича не допустять різних маніпуляцій та спекуляцій навколо онкодиспансеру, не вивчивши думку громади. Даний медичний заклад повинен бути збереженим!», - наголошує С. Гориславський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ