Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіонали планують посадити Луценка до цюпи

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що Юрія Луценка буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Повідомив «Кореспондент».

 

"Зараз екс-міністр МВС Юрій Луценко нагадує цуцика, котрий зробив шкоду, а не "термінатора" і дільничного з "Холодного Літа" як він сам себе називає - порушив закони України і тепер відчайдушно виправдовується перед своєю "патронесою" про те, що не зміг виконати завдання", - передала слова Колесніченка його прес-служба.

"Смішно чути уривчасту промову колишнього головного міліціонера, як з трафарету списану з темників "тимошенківських" політтехнологів, про те, що підставою для звільнення стала, начебто, його принципова позиція і боротьба з фальсифікаціями під час голосування вдома у першому турі виборів президента України", - зазначив регіонал.

Колесніченко повідомив, що як народний депутат він перевіряє "десятки заяв самих міліціонерів про те, що їх примушували організовувати і одразу ж "розкривати" фальшиві заяви про бажання голосувати вдома, щоб потім дискредитувати саму процедуру і зірвати вибори".

"Якщо ці заяви підтвердяться, то Луценка не тільки ганебно виженуть з правоохоронних органів, а й притягнуть до кримінальної відповідальності. Таким чином, втілиться в життя хоча б одна обіцянка, дана ним і його командою - "Злочинці сидітимуть у в'язниці", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні депутат-регіонал, голова парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов повідомив, що Окружний адмінсуд Києва призупинив дію розпоряджень Кабміну про призначення Юрія Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ - виконуючим обов'язки глави МВС.

Раніше лідер ПР Віктор Янукович заявив, що Луценко повинен бути "мужиком, не принижувати себе і піти у відставку з посади міністра внутрішніх справ".

Учора, 28 січня, Верховна Рада відправила у відставку Луценка з посади глави МВС. "За" проголосував 231 народний депутат: 171 - від фракції Партії регіонів, 1 - від БЮТ, 11 - від НУ-НС, 27 - від КПУ, 19 - від фракції Блоку Литвина і 2 позафракційних.

Проте того ж дня Кабмін призначив Луценка першим заступником, в.о. міністра внутрішніх справ.

Луценко після цього запевнив, що його повноваження залишаться такими ж, як і були, за винятком права голосувати на засіданнях уряду.

 

korrespondent.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ