Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонт одного кілометра дороги Львів - Луцьк коштуватиме 6,7 млн грн, – "Наші гроші"

Служба автомобільних доріг у Львівській області 5 липня 2016 року уклала угоду з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на додаткові ремонтні роботи автомобільної дороги державного значення Н-17 Львів-Радехів-Луцьк на ділянці км 0+000 – км 69+600 на суму 232,34 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Це вже другий транш на ремонт цього відтинку дороги. У червні минулого року львівські дорожники вже виділили 234,03 млн грн на ремонт цієї ділянки, який, за результатами відкритих торгів, виконувало ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». На додаткові роботи передбачено ще 232,34 млн грн. Їх також виконає «Онур».

Згідно з документацією конкурсних торгів, ці кошти підуть на облаштування тротуарів, заїзних кишень, турнікетних огороджень, дощової каналізації тощо. Попередній конкурс проводили на ремонт лише  проїжджої частини автошляху.

За підсумком двох тендерів на ремонт 69,6 км автошляху Н17 Львів-Радехів-Луцьк виділили вже понад 466 млн грн

У львівській Службі автомобільних доріг не пояснили, чому всі роботи не були прописані відразу у першому тендері і з чим пов’язана необхідність замовлення додаткових робіт.

Загальна вартість ремонту 69,6 км дороги Львів-Луцьк становитиме 466,37 млн грн. А ремонт одного кілометра дороги коштуватиме – 6,7 млн. грн. Роботи повинні завершити до кінця 2017 року.

Змагатися за підряд зголосились чотири фірми. Окрім переможця, подали заявки одеська компанія «Автомагістраль-Південь», «приватівське» ТОВ «ПБС» та київське ТОВ «Будмонтажсервіс 1».

«ПБС» та «Будмонтажсервіс 1» не допустили до участі в торгах через недотримання вимог технічної специфікації при розрахунку вартості пропозиції. Пропозиція «Будмонтажсервіс 1» була найдешевшою – фірма готова була виконати ремонт за 180 млн грн.

Єдиний конкурент «Онуру», ТОВ «Автомагістраль-Південь», оцінило ремонтні роботи у 239 млн грн, тобто на 6,7 млн грн дорожче.

Власниками ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Ісхан Четінджевізи (99,77%), а також 27-річний львів’янин Олег Фаріон (0,23%). Це шостий підряд, який «Онур» отримав на Львівщині у 2016 році. Загальна вартість розпочатих упродовж року робіт становить 976 млн грн.

lviv.nashigroshi.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ