Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонт опор на Херсонщині зупинили на вимогу учасників блокади – херсонська влада

Ремонтна бригада державної компанії «Укренерго» припинила роботи з відновлення однієї з чотирьох пошкоджених на Херсонщині електроопор. Як повідомив керівник управління інформаційної політики «Укренерго» Зиновій Буцьо, роботи припинені 26 листопада «на прохання учасників акції енергетичної блокади».

«Сьогодні, 26 листопада, близько 10:00, бригада ремонтників «Укренерго», які відновлювали пошкоджену внаслідок підриву ВЛ 220 кВ «Каховська – Титан», припинили свою роботу на прохання учасників акції енергетичної блокади», – повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.

За інформацією Буця, активісти очікують відповіді від лідерів акції щодо подальшої координації своїх дій.

У повідомленні наголошується, що один з лідерів акції Ленур Іслямов прокоментував таку заборону тим, що активісти вимагають від підтримуваної Росією влади анексованого Криму звільнити політв’язнів, і поки не будуть виконані ці умови, електропостачання на територію Криму відновлювати не будуть.

Напередодні, 25 листопада, бригада «Укренерго» виконала більшу частину робіт з відновлення мережі «Каховська – Титан».

У ніч на 20 листопада в Херсонській області внаслідок підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання до території Криму, а також частини Херсонської і Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач, подача електроенергії в Крим зупинилася.

24 листопада в «Укренерго» повідомили, що почали відновлювати одну зі зруйнованих опор ЛЕП.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ