Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Reuters: Нідерланди підготували пропозиції щодо угоди про асоціацію ЄС-Україна

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пропонує, аби лідери Європейського Союзу на саміті ЄС заявили про те, що угода про асоціацію з Україною не містить додаткових зобов'язань безпекового або фінансового характеру з боку Брюсселя на адресу Києва. Про це йдеться у проекті документу, підготовленому нідерландським урядом до ухавлення на саміту лідерів ЄС, який відбудеться у четвер, 15 грудня, повідомляє агенція Reuters.

Нагадаємо, лідери ЄС очікували від Нідерландів пропозицій щодо вирішення проблеми з ратифікацією угоди про асоціацію з Україною на саміті ЄС у Брюсселі 20 жовтня. Проте Марк Рютте тоді жодних пропозицій не надав, попросивши дати йому на це більше часу.

31 жовтня Рютте заявив, що намагається знайти компроміс, який дозволив би Нідерландам ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Він наголошував, що прагне узгодити доопрацьований текст угоди, у якому б наголошувалось, що угода про асоціацію не є підґрунтям для повноправного членства України в ЄС, а також що нею Києву не надаватимуться жодні колективні гарантії безпеки та зобов'язання надавати військову підтримку.

Рютте також пропонував, щоб в угоді було прописано, що вона не дає українцям права претендувати на роботу в країнах ЄС.

У квітні 2016 року більшість громадян Нідерландів на референдумі висловилися проти ратифікації країною угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ