Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реванш чемпіона: ФК «Львів» програв у гостях «Шахтарю»

В першому матчі другого кола чемпіонату України з футболу ФК «Львів» у Донецьку, пропустивши два голи на початку другого тайму, з рахунком 0:2 поступився місцевому «Шахтарю», чинному володарю титулу.

Розпочалося друге коло чемпіонату України. Тож, усі й без винятку клуби намагатимуться поправляти свої місця у турнірній таблиці. Відтепер кожна гра стає, якщо не вирішальною то визначною у долі команди. Даного поєдинку футбольний Львів очікував з неменшим зацікавленням, як попереднього із «Карпатами». Покладались сподівання на чергову, але приємну для «синьо-золотих левів», сенсацію. ФК «Львів» солідно готувався до матчу проти «Шахтаря». Одужав Марущак і місце у львівській «рамці» справедливо зайняв капітан. А це вже і впевненість, і додаткові сили партнерам з поля. Головний керманич команди Сергій Ковалець із своїми помічниками старалися налаштувати підопічних на досягнення успішного результату. До того ж львів'яни досі пам’ятають про гру з першого кола, у якій справили донеччанам строгий урок. А ще, голови «гірників» попри внутрішні змагання, таки більше зайняті майбутньою грою проти «Базеля» у ЛЧ, від результату якої залежить якщо не все, то дуже багато у нинішньому євросезоні «помаранчево-чорних».

Господарі віддали перевагу атаці. Не знаходили собі місця румун Рац та бразильці Адріано і Вілліан, які невтомно шукали свого шансу поблизу воріт Марущака. Кучер старався реабілітуватися за попередні помилки. Однак, потрапляючи раз-по-раз у міцні львівські оборонні редути «шахтарі» здавалися. Тож, фактично, не створили стовідсоткових нагод для гольових ударів. А це уже заслуга наших хлопців.

Гості, відрядивши на передову Павла Худзіка та Григорія Баранця, більше діяли на контратаках. Але необхідно зазначити, що львівські футболісти мали непогані можливості «розпечатати» ворота П’ятова. Проте кожна із атак не була належним чином продовжена. Спершу Григорій Баранець у логові суперника ініціював небезпечну вилазку. Однак колега-Худзік не зрозумів намірів партнера і не встиг на передачу. Минає ще кілька хвилин і львівська «вісімка» уже самотужки наближається до карного майданчика «гірників» – завдає удару. Григорій таки поспішив. М’яч хоча й покотився у бік воріт, але не з таким завзяттям. Тому й став легкою знахідкою для воротаря національної команди України. Котенко теж із вигідної позиції промахнувся. А уже перед перервою Валерій Федорчук далекобійним ударом змусив похвилюватись «гірників». Проте м’яч полетів не за властивою адресою. Як бачимо, ФК «Львів» думав не лише про оборону, але й справляв чинному чемпіону чимало труднощів на його половині поля. Тож, на перерву команди розійшлися із «заслуженими нуликами» на табло.

Після перепочинку, гірникам для порятунку репутації на очах власного уболівальника довелося додати у швидкості. Луческу вніс певні корективи і «гірники» понеслись на ворота Марущака з ще більшим запалом. Селезньов, смакуючи гол у ворота норвежця Кнудсена, вийшов на гру із подвоєним бажанням відзначитись. На 50-хвилині Вілліан із правого флангу переправив м’яча на Гая, але Марущак успішно випередив суперника.

Проте цей епізод повинен був сигналізувати львів’янам про чергові небезпечні моменти, які почали створювати господарі поля. Минає ще кілька хвилин і на цей раз уже Гай, скориставшись навісом від Єзерського, виявився спритнішим за Марущака. Обігравши воротаря, скерував «снаряд» влучно у ціль. Донеччани побігли за наступним голом. І досягли повторного успіху після триходівки Єзерський–Жадсон-Селезньов. Невідпорним ударом із меж штрафного майданчика відзначився Луїс Адріано. Здавалося, усе. Бо гра зроблена і футболу уже не буде.

Але не задля цього «синьо-золоті леви» їхали у Донецьк. Вони миттєво перебудувались і навели лад в оборонних лавах, перевели дух і також побігли на ворота суперника. Григорій, відчувши братське плече Бориса, заграв ще видовищніше. І раз-по-раз намагався забити бодай гол престижу. Видавав свої фірмові передачі колегам з атаки, однак і форвардам не судилося обіграти П’ятова. До речі, досі дивуюсь, як це Андрієві вдалося «потягнути» м’яч від Григорія зі штрафного і встигнути заблокувати повторний удар від Котенка. Але це таки, клас воротаря!

Львів’янам забракло зовсім небагато, щоб гримнути дверима перед носом «Шахтаря», який рветься на вершину турнірних висот. А попри шапкозакидацькі прогнози окремих фахівців про погром «Львова», підопічні Ковальця граючи у справжній футбол, могли і повинні були подбати про кращий командний інтерес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ