Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ревізори перевірили використання коштів на Євробачення-2017

Державна аудиторська служба України провела ревізію використання коштів, виділених на підготовку та проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017, повідомила PR-служба телеканалу UA:Перший.

За результатами цієї ревізії 17 жовтня 2017 року ПАТ "НСТУ" отримало вимогу щодо усунення встановлених 10 порушень.

Серед таких порушень аудиторська служба назвала недоотримання ПАТ "НСТУ" прибутків, зокрема: коштів від мовників-учасників за оренду коментаторських кабінок, коштів за продаж туристичних карток "Access Pass", а також витрати на перевезення технічного персоналу іноземних компаній та харчування коментаторів. Окрім цього, ревізією встановлено факти завищення підрядними організаціями вартості наданих послуг.

ПАТ "НСТУ" розробляє план заходів для усунення цих порушень. Розпочата претензійно-позовна робота щодо окремих підрядників, почато процедури доотримання коштів за оренду коментаторських кабінок та процедури відшкодування збитків підрядниками.

Станом на 18 жовтня 2017 року відповідно до укладеного із Комунальним підприємством "Київський міський туристично-інформаційний центр" договору на поточний рахунок ПАТ "НСТУ" надійшли кошти в розмірі 400 тисяч гривень, як частина прибутку, отриманого вказаним комунальним підприємством від реалізації єдиної туристичної картки "Access Pass".

Роботи щодо усунення інших порушень тривають.

"Такі масштабні міжнародні проекти за участю багатьох підрядників потребують детального документального оформлення та звітності й, безумовно, можуть мати певні порушення та можливі затримки при отриманні коштів. Проте ПАТ "НСТУ" докладає всіх зусиль для виправлення цих порушень і найшвидшого фінансового закриття проекту", – розповів виконавчий директор ПАТ "НСТУ" Олександр Лієв.

У своєму листі ДАСУ встановило вимогу поінформувати службу про вжиті заходи щодо усунення всіх виявлених ревізією порушень до 7 листопада поточного року.

ПАТ "НСТУ" і надалі інформуватиме громадськість про хід закриття проекту Євробачення-2017 на своєму офіційному сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ