Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рейтингове агентство з «великої трійки» підвищило рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство Moody's 19 листопада підвищило урядовий рейтинг емітента України з негативного до стабільного – від рівня Ca до рівня Caa3. Про це повідомив сайт агентства.

Як ідеться в повідомленні, агентство підвищило суверенний рейтинг уряду у зв’язку з врегулюванням реструктуризації 15 мільярдів доларів приватних єврооблігацій, випущених або гарантованих урядом, які полегшують вимоги з обслуговування боргу України і зміцнюють зовнішню ліквідність країни. Також це рішення ухвалене у зв’язку з прогресом у політичних та економічних реформах під егідою МВФ, які підтримують відновлення рівноваги в економіці і значно скорочують державні та зовнішні фінансові дефіцити, додають у Moody's.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch 18 листопада підвищило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті з рівня RD, що означає дефолт, до рівня CCC.

Місяць тому міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s також підвищило рейтинги України завдяки завершенню реструктуризації українського боргу.

Рейтингові агентства Moody's, Fitch та Standard & Poor’s часто називають «великою трійкою», оскільки саме на їхні оцінки зазвичай покладаються міжнародні інвестори, коли визначають напрямки майбутнього вкладення грошей.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ