Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Результати виборів до рад ОТГ на Львівщині

На виборах у Мурованській ОТГ 24 грудня відразу три політичних партії набрали рівну кількість депутатських мандатів. Про це повідомило видання "Варта".

На виборах, що відбулися у неділю, БПП «Солідарність», «Батьківщина» та УкрОП провели до складу сільської ради Мурованської ОТГ по 4 кандидата. «Самопоміч» та «Свобода» не змогли провести у раду жодного.

Таким чином, львівським осередкам політичних партій вдалося разом посісти 12 місць у сільраді, ще 14 мандатів отримають самовисуванці.

Як вже повідомлялось раніше, Мурованську ОТГ очолить сільський голова Сороки-Львівської сільської ради Зіновій Петрух, який був висунутий кандидатом від БПП «Солідарність». Він отримав безпрецедентну підтримку виборців – свої голоси Петруху віддали 98% з тих, хто прийшов 24 грудня на виборчі дільниці.

Щодо складу Кам’янка-Бузької ради, ситуація також вже зрозуміла. Найбільшу кількість голосів виборців (16,19%) і, відповідно, 6 депутатських мандатів отримала політична партія «Громадянська позиція». На другому місці – «Самопоміч» з 14% та 5 депутатами, на третьому – БПП «Солідарність» з 12% та 4 депутатами, на четвертому – «Батьківщина» з 10% та 4 депутатами. П'ятивідсотковий бар’єр також подолали ще 4 партії – «Республіканська Платформа» (6,3%) - 2 мандата, УкрОП (5,92%) - також 2, «Народний Рух» (5,32%) - 2 та Радикальна Партія (5.05%) з 1 мандатом. Трохи не дотягнули до нього «Народний Контроль» (4,77%), «Наш Край» (4,51%), «Сила Людей» (4,16%). Менше 3% голосів зібрали Аграрна Партія, Свобода, Рух Нових Сил, Галицька Партія та Народний Фронт.

Керівником Кам’янка-Бузької ОТГ, що є другою після Жовтанецької ОТГ у Кам’янка-Бузькому районі, за попередніми підрахунками, буде діючий міський голова Олег Омелян, який балотувався за підтримки БПП «Солідарність».

Таким чином, в обох новостворених громадах посаду голови зайняли кандидати, яких підтримувала партія влади. Нагадаємо, напередодні виборів у «Громадянській позиції» були обурені з приводу адмінресурсу, кинутого на досягнення партією влади максимального результату. Йдеться про пропозицію, яку БПП "Солідарність" зробила обраному у міськраду за підтримки ГП чинному міському голові Кам'янки-Бузької Олегу Омеляну, - балотуватись на голову ОТГ від БПП.

Нагадаємо, два місяці тому, 29 жовтня, на Львівщині вперше обрали депутатів та голів восьми об'єднаних територіальних громад.

Варта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ