Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

РФ офіційно визнала завезення антрациту з захоплених шахт у Донбасі

Митні органи РФ офіційно визнають завезення антрациту з захоплених шахт у Донбасі. Відповідна статистика оприлюднена на сайті Південного митного управління Федеральної митної служби РФ.

Зокрема, в ній зазначено, що в травні 2017 року в Ростовську область РФ з України надійшло 58,652 тис. тонн антрациту вартістю $3,14 млн, січні-травні – 236,568 тис. тонн вартістю $13,044 млн.

Станом на травень всі українські шахти, які видобувають антрацит, перебували в окупованих районах Донбасу і під контролем бойовиків. На контрольованих владою України територіях цей вид палива зараз не видобувається. За інформацією Міненерговугілля України, за узгодженням ліцензій на експорт антрациту в 2017 році в відомство ніхто не звертався.

У статистичних даних Південного митного управління Федеральної митної служби РФ також зазначено, що в травні 2017 року з Ростовської області РФ в Україну було експортовано 24,408 тис тонн антрациту вартістю $2,146 млн, у січні-травні – 236,296 тис. тонн антрациту вартістю $16,293.

FINANCE.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ