Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

РФ продовжує постачати зброю бойовикам через непідконтрольну Україні територію - СЦКК

Ситуація в зоні АТО почала загострюватися від 18 жовтня. З того часу бойовики десятки разів порушили режим припинення вогню і понад 300 разів обстрілювали українських захисників. Така статистика від української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню.

Звітують, чергове загострення збіглося з початком другого етапу відведення озброєнь. Градус напруги не спадає. Ситуація погіршилася і перед зустріччю міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" в Берліні.

Найчастіше терористи обстрілюють  під'їзди до Донецького аеропорту, Піски, Опитне, Мар'їнку, Широкине та Красногорівку. У такий спосіб намагаються зірвати відведення озброєння та дестабілізувати ситуацію на Донбасі.

У заяві керівник української сторони у Спільному центрі Борис Кременецький висловлює занепокоєння обмеженням доступу спостерігачів ОБСЄ до місць зберігання відведеного озброєння на непідконтрольній Україні території, а також на деякі ділянки російсько-українського кордону. Через них бойовикам й надалі постачають зброю та техніку. Українські військові не виключають обговорення загострення ситуації у межах Тристоронньої контактної групи. 

Як повідомляв 5.ua, учора, 7 листопада, українські військові, згідно з Мінськими домовленостями, завершили відведення на Донецькому напрямку 82-міліметрових мінометів.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ