Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення про відновлення сполучення з «Кримським Титаном» ухвалило Мінінфраструктури, – Слободян

Рішення про дозвіл руху вантажів до заводу «Кримський Титан» ухвалили в українському Міністерстві інфраструктури.

Про це Громадському повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Ми деякий час не пропускали вагони, було кілька засідань міжвідомчих з цього приводу з виїздом на місце. Завод доводив те, що він є суб'єктом української підприємницької діяльності та зареєстрований в Україні. Що всі податки від діяльності заводу йдуть на Україну і що цей фрагмент залізниці взагалі не належить до загальної структури залізниці в Україні. Після цього я знаю, що знову вантажі нещодавно почали поступати на завод Титан. Наскільки мені відомо, це рішення було Міністерства транспорту», – зазначив він.

За даними «Укрзалізниці», підприємство «Кримський Титан» від березня 2015 року має іншу юридичну назву «Юкрейніан Кемікал Продактс» та зареєстроване в місті Києві, підприємство має власну під’їзну колію для подачі вагонів та перетину адміністративної межі використовує власний локомотив після здійснення митного оформлення проходження прикордонного контролю. Про це в «Укрзалізниці» повідомили на запит видання «Радіо Свобода».

Минулого місяця Державна прикордонна служба повідомила, що затримала на адміністративному кордоні Херсонської області та окупованого Криму вантаж сировини для підприємства «Кримський титан».

«Укрзалізниця» оголосила про припинення вантажних та пасажирських перевезень до анексованого Криму у грудні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ