Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рішення щодо відомчих гуртожитків обласні обранці відклали до наступної сесії

На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради заступник голови Львівської ОДА Зінон Котик доповів депутатському корпусу Львівської обласної ради інформацію щодо ситуації із відомчими гуртожитками.
За його словами, станом на 1 січня цього року на Львівщині є 539 гуртожитків, 234 з них знаходяться у самому місті Львові, житлова площа загалом має 1 330 тисяч квадратних метрів. Із його слів, 142 об’єкти знаходяться не зовсім у правовому статусі, в тому числі 35 не є включеними у статутний фонд з подальшою переприватизацією, а перебувають під контролем регіонального Фонду державного майна України, 43 є включеними у статутний фонд із подальшою реприватизацією, а також 64 гуртожитки є у віданні державних підприємств і з часом вони усі мають бути передані у комунальну власність міста. Загалом у гуртожитках у Львові проживає 325 тисяч громадян.
«Є гуртожитки, де люди проживають цілими сім’ями вже по 20 років, хоча це гуртожитки, а не сімейні будинки, і основна мета цих людей — збереження власного житла. 65% з цих гуртожитків вже неможливо вивести у статус «гуртожитка». Також у багатьох гуртожитках давно функціонують і офіси», — зазначив Зінон Котик.
За його словами, у Львівську ОДА надходить дуже багато звернень від громадян про проблеми із відомчими гуртожиткам, щодо їх призначення та підпорядкування, однак основна проблема полягає у тому, що ці звернення людей є двозначними, оскільки самі ж мешканці не хочуть і не зацікавлені у тому, щоб цим гуртожиткам було повернено їх попередній статус, адже тоді вони матимуть тільки ліжкомісця і не будуть призначені для проживання сімей.
Депутатський корпус заслухав інформацію заступника голови ЛОДА, і голова ЛОР Мирослав Сеник дав профільне доручення сесії Львівській ОДА та пану Котику зокрема підготувати на наступну сесію обласної ради повну інформацію про стан відомчих гуртожитків у Львові та конкретно по підприємствах. На наступній сесії облради Зінон Котик доповість депутатам інформацію про ситуацію із гуртожитками певних підприємств Львова та після опрацювання відповідних комісій облради буде прийнято офіційне рішення сесії щодо гуртожитків та їх статусу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ