Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішенням суду арештували офіс Народного руху у Львові

Господарський Суд Львівської області за позовом Народного Руху України своєю ухвалою від 6 листопада 2009 року наклав арешт на приміщення у м. Львові за адресою: вул. Коперніка, 11, – повідомили в прес-центрі НРУ.

У цьому приміщенні впродовж багатьох років розміщувався офіс Львівської крайової організації НРУ, який належав Руху на праві власності й був викуплений партією за погодженням міської ради Львова, як зазначається в рішенні міської ради «враховуючи значний внесок у національно-демократичне відродження України».

 

Разом з тим, колишній голова Львівської крайової організації НРУ Ярослав Пітко у цинічний спосіб, намагаючись прибрати це приміщення до власних рук, 28 жовтня 2009 року Договором дарування передав офіс у безоплатну власність Львівському обласному об’єднанню товариства «Просвіта». Особливий цинізм у цій історії полягає в тому, що Я.Пітко очолює «Просвіту» у Львівській області і вже 30 жовтня звернувся до Бюро технічної інвентаризації з метою отримання витягу з права власності, яке зазвичай береться для продажу приміщень. Отже, йдеться про намагання продати це приміщення вже третій особі й у такий спосіб остаточно позбавити Народний Рух власності у Львові.

 

За ці шахрайські дії, що були зроблені в особистих, корисливих інтересах, відповідно до рішення Центрального Проводу НРУ, партійне членство Я.Пітка призупинено, і подано відповідну заяву до суду з метою повернення приміщення його законному власнику.

 

Додаткової «пікантності» цій ситуації додає той факт, що такі незаконні дії робляться під патріотичним гаслами. Зокрема, це приміщення було надане Пітком об’єднанню «Просвіта» (читайте – «для себе») з метою відкриття «центру патріотичного виховання молоді».

 

У зв’язку з цими незаконними, шахрайськими діями виникають запитання до БТІ, яке миттєво зареєструвало право власності за новою особою вранці наступного дня, після укладення договору дарування. Хоча всі добре знають практику роботи БТІ і строки розгляду звернень про реєстрацію права власності.

 

У цьому ж контексті виникають запитання і до нотаріуса Попович Г.І., яка, посвідчуючи цю угоду, повністю знехтувала своїми обов’язками і вимогами відповідно до «Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України».

 

У цій справі справедливість і правда повинні взяти гору над цинізмом і брехнею, а приміщення має бути повернуто для використання рухівцями Львівщини.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ