Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Рівень чорного» Валентина Васяновича представить Україну на «Оскарі»

Український оскарівський комітет обрав драму Валентина Васяновича «Рівень чорного» як національного претендента на премію «Оскар» за найкращий неангломовний фільм. У прокат стрічка виходить 31 серпня.

Картина про 50-річного весільного фотографа, який переживає особистісну кризу, обійшла у національному відборі 7 інших претендентів: «Війну химер» Марії та Анастасії Старожицьких, «Dzidzio Контрабас» Олега Борщевського, «Стрімголов» Марини Степанської, «Червоного» Зази Буадзе, «Живу» Тараса Химича, «Микиту Кожум’яку» Манука Депояна і «Чужу молитву» Ахтема Сеїтаблаєва.

Світова прем'єра стрічки відбулася на 8-му Одеському кінофестивалі, де «Рівень чорного» було відзначено премією Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за Найкращий український повнометражний фільм. Головні ролі у картині зіграли Костянтин Мохнач, а також Катерина Молчанова – виконавиця головних ролей у фільмах «Моя русалка, моя Лореляй» і «Моя бабуся Фанні Каплан», номінантка на національну кінопремію «Золота Дзиґа».

«Рівень чорного» виходить у прокат за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Київська прем’єра фільму відбудеться 31 серпня у столичному кінотеатрі «Київ». Стрічку також побачать глядачі у Львові, Одесі, Сумах та Харкові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ